Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Λονδίνο προς Παρίσι ή Βρυξέλλες με τρένο της Eurostar


Το Eurostar είναι το επιβατικό τρένο υψηλής ταχύτητας από το St Pancras του Λονδίνου προς το Παρίσι και τις Βρυξέλλες μέσω της σήραγγας της Μάγχης. Τα περισσότερα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ευρώπη ξεκινούν με το Eurostar.

seat61.com

 Όλοι οι ναύλοι 1ης θέσης περιλαμβάνουν δωρεάν ποτά και ένα γεύμα, ενώ όλοι οι επιβάτες έχουν πρόσβαση στο βαγόνι μπαρ που σερβίρει ποτά και σνακ. Να θυμάστε ότι πρέπει να κάνετε check-in για τρένα Eurostar τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την αναχώρηση (10 λεπτά για επιβάτες με συγκεκριμένους τύπους premium εισιτηρίων 1ης θέσης) για να επιτρέψετε έναν έλεγχο ασφαλείας τύπου αεροπορικής εταιρείας. Το Eurostar δεν τρέχει την ημέρα των Χριστουγέννων.

Αλλαγή τρένων στο Παρίσι

Τα ταξίδια με τρένο από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρώπη συχνά συνεπάγονται αλλαγή τρένου και σταθμού στο Παρίσι. Το Eurostar φτάνει στο Gare du Nord , ο οποίος απέχει 7 λεπτά με τα πόδια 500 μέτρα από το Gare de l'Est, αλλά με το μετρό ή με ταξί από τους άλλους σταθμούς του Παρισιού, συμπεριλαμβανομένου του Gare de Lyon .

Εάν θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο στο Παρίσι, πάρτε οπωσδήποτε ένα νωρίτερο Eurostar για το εξωτερικό ταξίδι ή ένα μεταγενέστερο κατά την επιστροφή σας. Υπάρχουν ντουλάπια αποσκευών σε αρκετούς σιδηροδρομικούς σταθμούς του Παρισιού, εάν χρειαστεί να αφήσετε τις αποσκευές σας κάπου.

Αλλαγή τρένων στις Βρυξέλλες

Bruxelles Midi στα γαλλικά, Brussel Zuid στα φλαμανδικά, Brussels South Stn στα αγγλικά, όλα είναι το ίδιο μέρος. Είναι ο κεντρικός σταθμός των Βρυξελλών και περιλαμβάνει τον τερματικό σταθμό του Eurostar. Όλα τα τρένα μεγάλων αποστάσεων χρησιμοποιούν το σταθμό Brussels Midi, συμπεριλαμβανομένων των τρένων προς Άμστερνταμ, Κολωνία, Παρίσι και όλους τους άλλους προορισμούς στο Βέλγιο, επομένως η αλλαγή τρένων είναι εύκολη και διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

Οι εναλλακτικές του πλοίου

Οι περισσότεροι ξεκινούν τώρα το ταξίδι τους με το Eurostar, αλλά αξίζει να εξεταστούν οι εναλλακτικές λύσεις για το πλοίο, ειδικά προς το Άμστερνταμ ή την Ισπανία. Εάν προτιμάτε ταξίδια με τρένο+πλοίο, απλώς αντικαταστήστε τις ώρες τρένου-θαλάσσιου τρένου που εμφανίζονται στη σελίδα Λονδίνο προς Παρίσι με τρένο+πλοίο ή από Λονδίνο προς Άμστερνταμ για τις ώρες Eurostar προς Παρίσι που εμφανίζονται στις Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία, Σελίδες Ελβετίας ή χρησιμοποιήστε το διαδικτυακό πρόγραμμα δρομολογίων για όλη την Ευρώπη στη διεύθυνση int.bahn.de για να βρείτε ώρες τρένων από το λιμάνι (για παράδειγμα, Hoek van Holland) μέχρι τον τελικό προορισμό σας.
Λονδίνο προς Παρίσι με τρένο και πλοίο

Μπορείτε ακόμα να ταξιδέψετε από το Λονδίνο στο Παρίσι με τρένο + πλοίο, αν θέλετε. Διαρκεί πολύ περισσότερο (περίπου 9 ώρες), είναι πολύ λιγότερο βολικό και συνήθως κοστίζει περισσότερο από ένα φτηνό εισιτήριο Eurostar, αλλά αποφεύγετε τη σήραγγα της Μάγχης, εάν αυτό είναι ένα πρόβλημα για εσάς, μπορείτε να διασχίσετε τη Μάγχη από τους White Cliffs of Dover , και μερικές φορές μπορεί να είναι φθηνότερο εάν πρέπει να ταξιδέψετε σε σύντομο χρονικό διάστημα και όλα τα φθηνά εισιτήρια του Eurostar έχουν εξαντληθεί. 

Επιλογή "sleeper" από Λονδίνο προς Παρίσι μέσω Portsmouth-Caen: Υπάρχει μια επιλογή ολονύκτιας τρένο-φέρι-τραίνο όπου μπορείτε να φύγετε από το London Waterloo γύρω στις 18:30, να κοιμηθείτε σε μια άνετη καμπίνα με ιδιωτικό ντους και τουαλέτα 22:45-06:45 στη διανυκτέρευση της Brittany Ferries από το Πόρτσμουθ προς την Καέν και, στη συνέχεια, πάρτε ένα τρένο από την Καέν προς το Παρίσι Σεντ Λαζάρ που φτάνει γύρω στις 11:05. Αυτή δεν είναι μια κακή επιλογή εάν χρειάζεστε μια εναλλακτική λύση στο Eurostar. 

Λονδίνο προς Άμστερνταμ με τρένο και πλοίο

Υπάρχει μια πραγματικά εξαιρετική, βολική, χαμηλού κόστους υπηρεσία τρένου + φέρι από Λονδίνο προς Άμστερνταμ και Ολλανδία, δείτε τη σελίδα Λονδίνο προς Άμστερνταμ Stena Line Rail & Sail . Το να ταξιδέψετε από το κέντρο του Λονδίνου στο κέντρο του Άμστερνταμ μια νύχτα με ένα κρεβάτι σε μια άνετη ιδιωτική καμπίνα στο πλοίο με ντους, τουαλέτα, δωρεάν WiFi και δορυφορική τηλεόραση μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό από το Eurostar ή ακόμα και μια πτήση.

sidirodromikanea.blogspot.com