Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Οι εκκενώσεις ήρθαν μετά από εκτροχιασμό δεκάδων βαγονιών κοντά στην κρατική γραμμή του Νέου Μεξικού - Μερικά μετέφεραν προπάνιο.


Τριάντα πέντε βαγόνια τρένου εκτροχιάστηκαν στο Νέο Μεξικό το απόγευμα της Παρασκευής, προκαλώντας εκκενώσεις που διήρκεσαν μέχρι την Κυριακή και αναγκάζοντας ένα τμήμα 50 μιλίων του Interstate 40 να κλείσει.

Πηγή: edition.cnn.com

Το McKinley County Fire & Rescue εστάλη γύρω στις 12:40 μ.μ. της Παρασκευής, αφού το τρένο εκτροχιάστηκε και έπιασε φωτιά στο Interstate 40 κοντά στην κρατική γραμμή. Έξι από τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν μετέφεραν προπάνιο, σύμφωνα με την BNSF Railway.

Εκδόθηκαν εντολές εκκένωσης για τους κατοίκους σε ακτίνα δύο μιλίων από τον εκτροχιασμό και την πυρκαγιά κατά μήκος της γραμμής της πολιτείας του Νέου Μεξικού με την Αριζόνα, σύμφωνα με ενημέρωση της BNSF Railway. Όλες οι εκκενώσεις άρθηκαν την Κυριακή, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Facebook από την Πυροσβεστική και Διάσωσης της κομητείας McKinley. Η παρακολούθηση του αέρα στο σημείο ήταν σε εξέλιξη την Κυριακή και τα αποτελέσματα «δεν δείχνουν καμία ανησυχία για την ποιότητα του αέρα», ανέφερε η υπηρεσία.

Το Interstate 40 – το οποίο ήταν κλειστό και προς τις δύο κατευθύνσεις με την κυκλοφορία να επαναδρομολογηθεί – άνοιξε ξανά την Κυριακή.

«Το I-40 με κατεύθυνση δυτικά από το μίλι 126 παραμένει ανοιχτό στην κυκλοφορία. Και οι δύο λωρίδες από τα ανατολικά I-40 από το μίλι 333 στην Αριζόνα είναι επίσης ανοιχτές μετά την πυρκαγιά εκτροχιασμού της Παρασκευής», ανέφερε η πυροσβεστική και η διάσωση της κομητείας.

Μια ομάδα ερευνητών του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών αναμένεται επίσης να τεκμηριώσει τη σκηνή και να εξετάσει το τρένο και τον εξοπλισμό που εμπλέκονται στον εκτροχιασμό, ανέφερε το NTSB.

Η BNSF είπε ότι οι αξιολογήσεις κατάσβεσης πυρκαγιάς βρίσκονται σε εξέλιξη στο σημείο.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Η BNSF λέει ότι αυτή τη στιγμή εργάζεται με τους κατοίκους που εκτοπίστηκαν λόγω των εκκενώσεων και θα παράσχει τα απαραίτητα καταλύματα και καταλύματα.

«Μαζί με όλους τους τοπικούς φορείς δημόσιας ασφάλειας, η BNSF δεσμεύεται να εργάζεται εντός της Ενοποιημένης Διοίκησης διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η κοινότητα είναι ασφαλής και φροντίζεται καθ' όλη τη διάρκεια του συμβάντος», ανέφερε η ανακοίνωσή τους.

Ο υπουργός Μεταφορών Pete Buttigieg αναφέρθηκε στον τεράστιο εκτροχιασμό σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , λέγοντας: «Συντονιζόμαστε μεταξύ των κρατικών, φυλετικών και τοπικών υπηρεσιών για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στην περιοχή. Ακολουθήστε τις κρατικές και τοπικές οδηγίες για πληροφορίες παράκαμψης γύρω από το I-40.»

Η κυβερνήτης της Αριζόνα Katie Hobbs αντέδρασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον εκτροχιασμό.

«Ανησυχώ βαθύτατα για τον εκτροχιασμό του τρένου στα σύνορα Αριζόνα-Νέο Μεξικό και παρακολουθώ στενά την κατάσταση», έγραψε ο Χομπς. «Η κυβέρνησή μου βρίσκεται σε επαφή με τον υπουργό Buttigieg και τη νέα μεξικανική κυβέρνηση. Καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για την κατάσταση στο έδαφος, η Πολιτεία της Αριζόνα είναι έτοιμη να αναπτύξει τους απαραίτητους πόρους για να διατηρήσει τις κοινότητές μας ασφαλείς».

sidirodromikanea.blogspot.com