Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Θύματα τροφικής δηλητηρίασης 100 επιβάτες τρένου στην Ινδία


Τουλάχιστον 100 επιβάτες, μεταξύ των οποίων παιδιά και γυναίκες, αρρώστησαν με τροφική δηλητηρίαση κατά τη διάρκεια ταξιδιού με τρένο στην Ινδία. Η κεντρική αίθουσα ελέγχου σιδηροδρόμων έλαβε παράπονα όταν το τρένο κινούνταν προς την πόλη Πούνε. Όταν έφτασε το τρένο στην αποβάθρα, ιατρική ομάδα από το Sassoon, το Railway Hospital και την Ruby Hall Clinic παρείχαν άμεση θεραπεία στους επιβάτες.

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και εμπορικός διευθυντής του τμήματος σιδηροδρόμων του Pune, είπε ότι οι επιβάτες εμφάνισαν συμπτώματα όπως έμετο, διάρροια και πόνο στο στομάχι.

Σε πάνω από 100 επιβάτες παρασχέθηκε θεραπεία και η κατάστασή τους σταθεροποιήθηκε και δεν χρειάστηκαν νοσηλεία. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, ένα 12χρονο κορίτσι, μεταξύ των επιβατών, εμφάνισε πιο σοβαρά συμπτώματα και του παρασχέθηκε περίθαλψη μέσα στο τρένο εν κινήσει.

Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι ενημέρωσαν ότι το φαγητό δεν παρείχε ο σιδηρόδρομος και το τρένο δεν είχε εγκαταστάσεις αποθήκευσης. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι επιβάτες πήραν φαγητό από τον σιδηροδρομικό σταθμό Wadi κοντά στο Solapur. Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

cibum.gr