Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

13 βαγόνια τρένων που έχουν ανακαινιστεί πλήρως σε 25 πολυτελή δωμάτια

Διανυκτέρευση σε ένα ανακαινισμένο βαγόνι τρένου.
Φωτογραφία από τον Matt Kisiday για το The Hotel Chalet / Τα ανακαινισμένα βαγόνια τρένων στο The Hotel Chalet στο The Choo Choo έχουν σκοπό να δώσουν στους επισκέπτες την αίσθηση ότι κάνουν ένα βήμα πίσω στο χρόνο στη χρυσή εποχή των σιδηροδρομικών ταξιδιών.

Το Chattanooga Choo Choo δεν είναι το μόνο μέρος που μπορείτε να μείνετε σε ένα πολυτελές σιδηροδρομικό βαγόνι, αλλά μπορεί να είναι το μόνο με παγκόσμια αναγνώριση.

Ο Γκλεν Μίλερ και η ορχήστρα του έβαλαν στο χάρτη τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης με το κλασικό swing του 1941 με το ίδιο όνομα. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να πιάσουν τον εαυτό τους να βουίζει τη μελωδία καθώς περπατούν στους κήπους ή να κοιτάζουν τον πανύψηλο μεγάλο θόλο στον πρώην Τερματικό Σταθμό, όπου αναχώρησε το τελευταίο επιβατικό τρένο της πόλης το 1970 .

Στα τέλη Οκτωβρίου, ο Jake Lamstein, ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Trestle Studio με έδρα το Σικάγο, ολοκλήρωσε την ανακαίνιση 19 εκατομμυρίων δολαρίων ενός τμήματος της πανεπιστημιούπολης έκτασης 25 στρεμμάτων, αφού απέκτησε το ξενοδοχείο και τα περισσότερα από τα επιβατικά σιδηροδρομικά βαγόνια πέρυσι. Ο στόχος, λέει, ήταν να ξεκινήσει μια νέα εποχή ταξιδιών προορισμού και να αναζωογονηθεί το Choo Choo.

Παρόλο που δίνει νέα πνοή στο συγκρότημα , υπάρχει ακόμα αρκετή ιστορία στις σύγχρονες ενημερώσεις. Το νεύμα στη νοσταλγία είναι ιδιαίτερα εμφανές στα 13 βαγόνια τρένων που έχουν ανακαινιστεί πλήρως σε 25 πολυτελή δωμάτια, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου μήκους Pullman που λειτουργεί ως σουίτα φιλοξενίας και κατάλυμα.

«Αυτά έχουν πραγματικά αποκατασταθεί σε μερικά από τα πιο όμορφα βαγόνια τρένων στις ράγες», είπε ο Lamstein πριν από το ντεμπούτο τους.


Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Εδώ είναι πέντε πράγματα που μάθαμε για το The Hotel Chalet στο The Choo Choo .

1. Οι ανέσεις στα 127 δωμάτια τονίζουν την πολυτέλεια. Οι επισκέπτες κοιμούνται και λούζονται με λευκά είδη και πετσέτες χειροποίητα στην Ιταλία. Τα μαξιλάρια και τα παπλώματα είναι κατασκευασμένα από υποαλλεργικό πουπουλένιο εναλλακτικό. Το μπάνιο είναι αρωματισμένο από προϊόντα περιποίησης δέρματος και μαλλιών από την μάρκα καθαρής ομορφιάς The Botanist & The Chemist. Ο καφές είναι από την Good Citizen, μια μάρκα lifestyle από το Nashville. Οι λιχουδιές του σκύλου, αν χρειαστεί, γίνονται στο σπίτι. Οι έξυπνες τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας 55 ιντσών έχουν δυνατότητα μετάδοσης, επιτρέποντας στους επισκέπτες να μεταφέρουν μια εφαρμογή από ένα τηλέφωνο ή άλλη συσκευή στη μεγάλη οθόνη για προβολή.

2. Τα βαγόνια του τρένου Pullman είναι ένα αστέρι ατραξιόν. Προσφέροντας τα πάντα εκτός από τον ρυθμό των σιδηροτροχιών για να κοιμηθούν οι επισκέπτες, τα 13 βαγόνια έχουν διασωθεί από δύο εποχές και έχουν σχεδιαστεί στο πνεύμα του αρχικού τους vintage: της βικτωριανής δεκαετίας του 1920 και του 1960 στα μέσα του αιώνα.

«Σίγουρα είχαν ραντεβού», είπε η Γενική Διευθύντρια Τζέσικα ΛαΡόσα, «αλλά μπορούσες να δεις τις δυνατότητες».

Τα βικτοριανά βαγόνια του τρένου τονίζονται από κουρτίνες με πιέτες, καρέκλες τραπεζαρίας από λυγισμένο ξύλο και αυθεντικά μενταγιόν από γυαλί Tiffany, που αντιπροσωπεύουν τη χρυσή εποχή των σιδηροδρομικών ταξιδιών.

Οι άμαξες του μέσου αιώνα «ακολουθούν μια ελαφρώς πιο εκκεντρική προσέγγιση», σύμφωνα με το υλικό τύπου, με έντονες αποχρώσεις τριαντάφυλλου, λιλά και λάιμ. Συμπληρώνονται από προβολικές καρέκλες πρωινού γαλλικού στιλ και προσαρμοσμένες ταπετσαρίες τοίχου κατά παραγγελία της δεκαετίας του 1960.

Οι μεταλλικές σχάρες αποσκευών και οι πόρτες της ντουλάπας με κουρτίνα είναι από τις αυθεντικές πινελιές που βοηθούν στην περαιτέρω αίσθηση του ταξιδιού πίσω στο χρόνο στα πούλμαν Pullman, σημείωσε η LaRosa.

Εκτός από τη σουίτα MacArthur πλήρους μεγέθους, τα αυτοκίνητα χωρίζονται σε καταλύματα back-to-back, δύο ανά αυτοκίνητο. Η διαμονή στις άμαξες ξεκινά από 268 $ ανά διανυκτέρευση (χωρίς χρεώσεις).

3. Τα δωμάτια στον κεντρικό χώρο του ξενοδοχείου παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή. Το πρώτο ξενοδοχείο στο Choo Choo άνοιξε το 1973 και τα δωμάτια χωρίς τρένο αντικατοπτρίζουν αυτή τη ρετρό χρονική περίοδο, αλλά με σύγχρονες επιρροές που αντλούνται από το τοπίο των Αππαλαχίων. Τα σχεδιαστικά στοιχεία περιλαμβάνουν ιδιόμορφα σχέδια, έπιπλα από μασίφ ξύλο και βεράντες γεμάτες πράσινο. Τα δωμάτια με king-size κρεβάτι ξεκινούν από 156 $ ανά διανυκτέρευση (χωρίς χρεώσεις).

4. Διατίθενται επίσης χώροι εκδηλώσεων. Η μεγαλύτερη, είπε ο LaRosa, είναι η αίθουσα χορού Beverly 3.200 τετραγωνικών ποδιών, που πήρε το όνομά της από τον B. Allen Casey, τον επιχειρηματία της Chattanooga που έσωσε το κτίριο του τερματικού σταθμού από την κατεδάφιση τη δεκαετία του '70. Το Arbor, που αναμένεται να είναι δημοφιλές για γάμους σε εξωτερικούς χώρους, έχει στο κέντρο ένα λευκό κιόσκι στο γκαζόν. Άλλοι χώροι διαθέτουν τεχνολογία αιχμής για επαγγελματικές συναντήσεις.

5. Η περίοδος των εορτών θα είναι εορταστική. Ακόμα κι αν δεν ξενυχτάτε, υπάρχουν λόγοι για να το επισκεφτείτε. Η πρώτη εορταστική περίοδος της ανανεωμένης πανεπιστημιούπολης περιλαμβάνει το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο εσωτερικού χώρου στην Chattanooga, φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη, ένα βαγόνι τρένου με θέμα το "Polar Express" με ποτά για όλες τις ηλικίες και μια εγκατάσταση τέχνης με θέμα το χειμώνα στους κήπους Glenn Miller Gardens. Από τις 20 Δεκεμβρίου, το Choo Choo θα συνεργαστεί με το Bitter Alibi για το "12 Nights of Christmas on Station Street" που ολοκληρώνεται με ένα ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

timesfreepress.com