Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Οι επιβάτες έμειναν καθηλωμένοι για ώρες στη γραμμή Elizabeth μετά από ζημιές στα καλώδια. Βίντεο


Εκατοντάδες επιβάτες έμειναν καθηλωμένοι σε κρύα, σκοτεινά τρένα στο δυτικό Λονδίνο για αρκετές ώρες, αφού ένα σφάλμα εναέριου καλωδίου ανάγκασε όλα τα δρομολόγια να σταματήσουν.

Κάποιοι περιέγραψαν τη δοκιμασία ως «σουρεαλιστική» και είπαν ότι «αισθάνθηκε σαν ένα πράγμα εν καιρώ πολέμου».
Η Transport for London (TfL) είπε ότι οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας υπέστησαν ζημιές από τρένο άλλου σιδηροδρομικού φορέα.
Η γραμμή Elizabeth και οι υπηρεσίες μεταξύ Paddington και Reading συνεχίζουν να έχουν σοβαρές καθυστερήσεις.

Μερικοί επιβάτες είχαν κολλήσει μεταξύ Paddington και Acton Main Line για περισσότερες από τρεις ώρες

Ο τραγουδιστής Τζέιμς Μπλαντ και η τηλεοπτική προσωπικότητα Ρέιτσελ Ράιλι ήταν μεταξύ αυτών που επλήγησαν.
Ο Blunt έγραψε στο X: "Έμεινα κολλημένος κάπου έξω από το Paddington για σχεδόν 4 ώρες τώρα. Εκτός από φιστίκια και κρασί".

Βίντεο
   
 Ο Ράιλι δημοσίευσε:

"Σχεδόν 4 ώρες αφότου επιβιβαστήκαμε, κατεβαίνουμε από τη γραμμή Elizabeth, ουοου!"

Μερικοί επιβάτες ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν κολλημένοι για περισσότερες από τρεις ώρες, ενώ δεν έλαβαν καμία ενημέρωση από τους σιδηροδρομικούς φορείς, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να πάνε στην τουαλέτα.
Ο επιβάτης Mikey Worrall περιέγραψε το τρένο ως «σταμάτημα» και στη συνέχεια μια μακρά, αρκετές ώρες αναμονής στο μισοσκόταδο, καθώς ο οδηγός έδινε στάγδην τις λίγες πληροφορίες που είχαν στους επιβάτες.
Τελικά, η εφεδρική μπαταρία που εκτελούσε τις υπηρεσίες θέρμανσης και φωτισμού του τρένου τελείωσε και οι επιβάτες έμειναν στο σκοτάδι για άλλη μιάμιση ώρα μέχρι να εκκενωθούν από το τρένο.

Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το τρένο στο σκοτάδι μετά από ώρες που ήταν χωρίς ρεύμα

Ο κ. Worrall είπε: "Είδαμε μερικούς εργάτες να περνούν και προσπαθούσαν να κρατήσουν τους πάντες ήρεμους. Ξαφνικά, είδαμε ένα ρεύμα ανθρώπων να κατεβαίνουν από την πίστα, και σε εκείνο το σημείο, ήταν σαφές ότι θα κατεβαίναμε .

"Ήταν πραγματικά απόκοσμο να περπατάς στη σιδηροδρομική γραμμή ανάμεσα σε αυτό το μεγάλο πλήθος ανθρώπων. Ένιωσα σαν ένα πράγμα εν καιρώ πολέμου."

BBC News
Βίντεο: 

The Times and The Sunday Times