Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Γερμανία: Η ακρίβεια των τρένων Νοεμβρίου είναι η χειρότερη εδώ και χρόνια


Σχεδόν τα μισά τρένα μεγάλης ταχύτητας, μεγάλων αποστάσεων της γερμανικής σιδηροδρομικής εταιρείας Deutsche Bahn καθυστέρησαν τον Νοέμβριο. Είναι ο χειρότερος τέτοιος αριθμός εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild am Sonntag.

Περαιτέρω σοβαρές καθυστερήσεις σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο, ιδιαίτερα στη Βαυαρία, αλλά η έντονη χιονόπτωση ήταν ο καθοριστικός παράγοντας

Η εφημερίδα Bild am Sonntag ανέφερε την Κυριακή ότι οι υπεραστικές υπηρεσίες της γερμανικής σιδηροδρομικής εταιρείας Deutsche Bahn (DB) ήταν τουλάχιστον ακριβείς τα τελευταία οκτώ χρόνια τον Νοέμβριο.

Η έκθεση ανέφερε ότι σχεδόν τα μισά τρένα ICE και IC της εταιρείας παρουσίασαν καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια του μήνα.

«Τον Νοέμβριο το 52% των τρένων ICE και IC έφτασαν στους προορισμούς τους εγκαίρως», ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη εκπρόσωπο της DB. «Αυτό συμβαίνει με το 75% περίπου των τρένων μεγάλων αποστάσεων να επιβραδύνεται από τουλάχιστον ένα εργοτάξιο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους».

Τα στατιστικά στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τρένα με καθυστέρηση μικρότερη των έξι λεπτών, καθώς η Deutsche Bahn τα ταξινομεί ως στην ώρα τους.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bahn είπε ότι τα τρία τέταρτα των τρένων μεγάλων αποστάσεων είχαν καθυστερήσει από τουλάχιστον ένα εργοτάξιο στις σιδηροδρομικές γραμμές τον ΝοέμβριοΕικόνα: Reinhard Kaufhold/dpa/picture alliance
DB: Η απόδοση δεν είναι ικανοποιητική για τους ταξιδιώτες και την εταιρεία

Το ποσοστό 52% συγκρίνεται με την ακρίβεια 61% για τις ίδιες υπηρεσίες τον προηγούμενο Νοέμβριο. Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, διαμορφώθηκε στο 73,2%, υποχωρώντας στο 63,5% στα μέσα του έτους πριν φτάσει στο χαμηλό σημείο του Νοεμβρίου.

«Η ακρίβεια δεν αντικατοπτρίζει τα δικά μας πρότυπα και επίσης δεν ικανοποιεί την εξυπηρέτηση που δικαίως περιμένουν οι ταξιδιώτες μας από εμάς», είπε ο εκπρόσωπος.

Η DB είπε στην Bild ότι λόγω των «τεράστιων καθυστερήσεων σε εργασίες ανακαίνισης», η εταιρεία «χρειάστηκε να επεκτείνει σημαντικά τις κατασκευαστικές της εργασίες κατά τη διάρκεια αυτού του έτους». Ο εκπρόσωπος είπε ότι 11% περισσότερα εργοτάξια επηρεάζουν τις υπηρεσίες αυτόν τον Νοέμβριο από τον περασμένο Νοέμβριο.

Τα ζητήματα κατασκευής και ανακαίνισης ενδέχεται να επιδεινωθούν πριν βελτιωθούν

Η γερμανική κυβέρνηση και η DB ανακοίνωσαν από κοινού τον Σεπτέμβριο μια σημαντική αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου , που θα ολοκληρωθεί έως το 2030, αλλά προειδοποίησαν ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ακόμη χειρότερες καθυστερήσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Η δημοσίευση της έκθεσης την Κυριακή συνέπεσε επίσης με σημαντικές διακοπές στα μέσα μαζικής μεταφοράς εν μέσω έντονων χιονιών, ιδιαίτερα στη Βαυαρία στη νότια Γερμανία.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Μονάχου έκλεισε το Σάββατο και οι υπηρεσίες IC και ICE σε όλη την πόλη σταμάτησαν. Ο ιστότοπος αναφοράς κατάστασης της DB ανέφερε αργά το Σάββατο ότι αναμένει να συνεχιστούν οι «μαζικές αναταραχές» στο Μόναχο τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα.
Πολλοί ICE στη νότια Γερμανία όχι απλώς καθυστέρησαν, αλλά δεν ήταν σε θέση να ταξιδέψουν το Σαββατοκύριακο εν μέσω έντονων χιονιών στη Βαυαρία

dw.com
sidirodromikanea.blogspot.com