Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Εξερευνήστε τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Αυστρίας και του Τιρόλου με τρένο


Το τρένο κυλάει στο χιόνι στην Αυστρία — Φωτογραφία ευγενική προσφορά του Walther Geiersperger / Getty Images

Στην Αυστρία, οι λόφοι είναι ζωντανοί τον χειμώνα με τον ήχο των τρένων που τραβούν τις μικρές πόλεις του σκι , παραδίδοντας τους λάτρεις των σπορ του χιονιού απευθείας στις αλπικές ορεινές κοινότητες όπου το σκι αναψυχής γεννήθηκε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα.

Μπορεί οι Σκανδιναβοί να εφηύραν το σκι, αλλά ήταν οι Αυστριακοί που πρωτοστάτησαν στη διάδοση του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, με τον Hannes Schneider - τον Αυστριακό εκπαιδευτή σκι που θεωρείται από ορισμένους ως ο πατέρας του σύγχρονου σκι - να οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπους στις πίστες με το απλό του. τεχνική διδασκαλίας του Arlberg.

Μετά το άνοιγμα των πρώτων περιοχών σκι στις Τιρολέζικες Άλπεις - το Tryol είναι μια δυτική περιοχή της Αυστρίας που είναι γνωστή για την ομορφιά, την ιστορία και τα χιονοδρομικά της κέντρα - Αυστριακοί όπως ο ιδρυτής του Stowe, Sepp Ruschp, ήταν μεταξύ των πρώτων «ευαγγελιστών του σκι» που έφεραν το άθλημα στο Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1920.

Οι Αμερικανοί που αναζητούν μεγάλους προορισμούς για σκι στο βουνό μπορεί να εκπλαγούν όταν μάθουν ότι μπορείτε να χτυπήσετε τις πίστες στην Αυστρία χωρίς να σπάσετε τα χρήματα, ιδιαίτερα εάν ζείτε αρκετά κοντά σε ένα αεροδρόμιο της Ανατολικής Ακτής με απευθείας δρομολόγια προς Ζυρίχη, Ελβετία ή Βιέννη, Αυστρία — οι δύο κύριες πύλες προς τις Αυστριακές Άλπεις. Κάθε μία είναι περίπου μια πτήση οκτώ ωρών από τις ΗΠΑ (Μόναχο, Γερμανία, είναι μια άλλη επιλογή.)

Μετάβαση στα χιονοδρομικά κέντρα της Αυστρίας με το τρένο

Winter in Lech am Alberg — Φωτογραφία ευγενική προσφορά του Αυστριακού Γραφείου Τουρισμού / thecreatingclick-com

Τα τρένα υψηλής ταχύτητας Railjet που εκμεταλλεύονται οι Austrian Railways (ÖBB) συνδέουν τη Ζυρίχη με τη Βιέννη και διασχίζουν τη χώρα σκι της Αυστρίας. Το ÖBB-Railjet συνδέει το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βιέννης απευθείας με τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βιέννης, καθώς και προορισμούς χειμερινών σπορ όπως το Σάλτσμπουργκ και το Ίνσμπρουκ .

Αυτά τα τρένα κάνουν στάσεις σε φημισμένες περιοχές του χιονοδρομικού κέντρου όπως το St. Anton am Arlberg . Ίνσμπρουκ, έδρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1964 και του 1976. και το Zell am See-Kaprun , ένας λιγότερο ταξιδεμένος προορισμός για τους Αμερικανούς. Η διαδρομή σταματά επίσης στο Σάλτσμπουργκ, το οποίο φιλοξενεί ένα από τα παλαιότερα Christkindlmarkts στην Ευρώπη .

Εάν είστε ο ταξιδιώτης που λατρεύει το ταξίδι και τον προορισμό, είναι δύσκολο να ξεπεράσετε τη θεαματική εμπειρία της διάβασης του Arlberg Pass μέσω τρένου και το ποτό στο τοπίο των λιμνών Zürichsee και Walensee, των παραμυθένιων κάστρων του Λιχτενστάιν και της εκπληκτικής Trisanna Γέφυρα.

Το φαγητό στο τρένο ποικίλλει από καφέ και σούπα μέχρι σάντουιτς σνίτσελ και πλήρη γεύματα, με ακόμη περισσότερες επιλογές για ταξιδιώτες που αναβαθμίζονται σε πρώτη θέση.
Άλπεις που κάνουν σκι στην Αυστρία

Sking στο Zell am See-Kaprun, Αυστρία — Φωτογραφία ευγενική προσφορά του Zell am See-Kaprun Tourismus-GmbH

Όσον αφορά το σκι, η Αυστρία προσφέρει τα πάντα, από χαμηλούς τόνους schussing και ολίσθηση κοντά σε αγροτικά χωριά μέχρι σκι στον παγετώνα και πάσες για πολλά θέρετρα που εγγυώνται ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να διασχίσετε τις πίστες σας δύο φορές.

«Οι πόλεις είναι μικρές, αλλά τα χιονοδρομικά κέντρα είναι αρκετά επικά», λέει η Sigrid Pichler, εκπρόσωπος του Εθνικού Γραφείου Τουρισμού της Αυστρίας και η ίδια μανιώδης σκιέρ. «Μπορείτε να βρίσκεστε στις πίστες για μια εβδομάδα, σε αντίθεση με τα περισσότερα μέρη στις ΗΠΑ όπου μπορείτε να κάνετε σχεδόν ένα Σαββατοκύριακο».

Σε προορισμούς όπως το St. Anton και το Zell am See-Kaprun, βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το σιδηροδρομικό σταθμό στα ξενοδοχεία που βρίσκονται στο κέντρο του χωριού, τα οποία είναι τα περισσότερα. Στο Λεχ, όπου το κατάλυμα μπορεί να είναι λίγο πιο μακριά, τα θέρετρα θα κανονίσουν να παραλάβουν τους ταξιδιώτες από τον σιδηροδρομικό σταθμό Langen, λέει ο Pichler.

Οι σκιέρ που αναζητούν οικογενειακές διακοπές σκι που περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως έλκηθρο και βόλτες με άμαξα μπορούν να κατευθυνθούν στο Lech Zürs στο Arlberg ή στο St. Johann κοντά στο Σάλτσμπεργκ ή να χρησιμοποιήσουν το Ίνσμπρουκ ως βάση για να εξερευνήσουν περισσότερα από δώδεκα κοντινά χιονοδρομικά κέντρα .

Σκι στο αυστριακό Τιρόλο

Γόνδολα που μεταφέρει τους σκιέρ στις πίστες στο St. Anton am Alberg — Φωτογραφία ευγενική προσφορά του Tirol Werbung / Gregor Sailer

Για τους σκιέρ που θέλουν να βυθιστούν στην κουλτούρα του σκι, δεν υπάρχει αναμφισβήτητα καλύτερος προορισμός στον κόσμο για να χτυπήσουν τις πίστες από την Αυστρία, όπου πρωταθλητές σκι όπως ο Toni Sailer και ο Franz Klammer είναι εθνικοί ήρωες.

Το χιονοδρομικό κέντρο Zell am See-Kaprun έχει 408 χιλιόμετρα (περίπου 254 μίλια) μονοπατιών, από τους καλλωπιστές του Schmittenhöhe μέχρι τον παγετώνα Kitzsteinhorn. Το τελευταίο επιτρέπει το σκι μέχρι τον Μάιο.

Το Kitzbühel , η γενέτειρα του αυστριακού σκι στο Τιρόλο, προσφέρει μια πολυτελή εμπειρία θερέτρου ξεκινώντας με ένα ταξίδι τεσσάρων ωρών με το τρένο από τη Βιέννη μέσω του Kitzbühel Alps ÖBB Railjet.

Το St. Anton am Arlberg ήταν πάντα ένας προορισμός για σκι παγκόσμιας κλάσης, αλλά η απήχησή του αυξήθηκε εκθετικά το 2016 με την ολοκλήρωση του Flexenbahn . Το δίκτυο των λιφτ του σκι και των τελεφερίκ δίνει στους σκιέρ και τους σνόουμπορντ πρόσβαση σε έξι ξεχωριστά χιονοδρομικά χωριά, με φαινομενικά ατελείωτα μονοπάτια προσβάσιμα με ένα μόνο εισιτήριο λιφτ που κοστίζει νότια των 100 $ ανά ημέρα.

10best.usatoday.com