Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Ινδία: Μηχανοδηγός έθεσε σε λειτουργία αυτόματη πέδη μετά από πτώση ηλεκτρικού καλωδίου- 2 επιβάτες Νεκροί.

 Δύο επιβάτες έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο μετά από ξαφνικό τράνταγμα όταν ένα τρένο με προορισμό το Δελχί σταμάτησε καθώς έσπασε ένα εναέριο ηλεκτρικό καλώδιο στην περιοχή Koderma του Jharkhand, δήλωσαν αξιωματούχοι του East Central Railway.

Το ατύχημα συνέβη κοντά στο Parsabad μεταξύ των σιδηροδρομικών σταθμών Gomoh και Koderma στις 12.05 μ.μ., καθώς ο οδηγός του Puri-New Delhi Purushottam Express πάτησε το φρένο έκτακτης ανάγκης για να σταματήσει το τρένο αφού το εναέριο ηλεκτρικό καλώδιο έπεσε πάνω του, είπαν.

«Καθώς η ηλεκτρική παροχή σταμάτησε ξαφνικά, εφαρμόστηκε φρένο έκτακτης ανάγκης για να σταματήσει το τρένο και δύο άτομα πέθαναν λόγω τράνταγμα», δήλωσε ο Ανώτερος Διευθυντής Εμπορίου του Τμήματος Σιδηροδρόμων του Ντάνμπαντ, Αμερές Κουμάρ.

Το τρένο έτρεχε με ταχύτητα 130 km/h όταν σημειώθηκε το ατύχημα.

Το Purushottam Express μεταφέρθηκε στο Gomoh με μια μηχανή ντίζελ από το σημείο του ατυχήματος και στάλθηκε στο Δελχί με έναν ηλεκτρικό κινητήρα, ανέφερε.

Αφού έλαβε πληροφορίες, ο διευθυντής του τμήματος σιδηροδρόμων Dhanbad KK Sinha μαζί με ανώτερους αξιωματούχους έφτασαν στο σημείο.

livemint.com