Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Πρόστιμο 6,7 εκατομμυρίων λιρών επιβλήθηκε στην Network Rail για σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Σκωτία

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν όταν το δρομολόγιο ScotRail από το Αμπερντίν προς τη Γλασκώβη  εκτροχιάστηκε μετά από κατολίσθηση μετά από έντονη βροχόπτωση το 2020.

Εικόνα:Το δυστύχημα συνέβη στο Carmont, κοντά στο Stonehaven, στις 12 Αυγούστου 2020

Η Network Rail τιμωρήθηκε με πρόστιμο 6,7 εκατομμυρίων λιρών μετά την παραδοχή της ενοχής για αστοχίες υγείας και ασφάλειας σε σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχισε τρεις ζωές.

Το πρόστιμο αρχικά επρόκειτο να είναι 10 εκατομμύρια λίρες, αλλά μειώθηκε κατά ένα τρίτο ως αναγνώριση της ενοχής.

Ο οδηγός τρένου Brett McCullough, 45, ο συνοδός Donald Dinnie, 58, και ο επιβάτης Christopher Stuchbury, 62, πέθαναν όταν το τρένο εκτροχιάστηκε στο Carmont, κοντά στο Stonehaven στη βορειοανατολική Σκωτία, στις 12 Αυγούστου 2020.

Το πρωινό δρομολόγιο του ScotRail από το Αμπερντίν προς τη Γλασκώβη Queen Street εκτροχιάστηκε μετά από κατολίσθηση μετά από δυνατή βροχόπτωση.


Από τα εννέα άτομα που επέβαιναν στο δρομολόγιο στις 6.38 π.μ., τρεις σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν όταν το τρένο χτύπησε χαλίκια και άλλα συντρίμμια που είχαν ξεβραστεί στη γραμμή.

Την Πέμπτη, στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Αμπερντίν, η Network Rail παραδέχτηκε μια χρέωση που καλύπτει την περίοδο από την 1η Μαΐου 2011 έως τις 12 Αυγούστου 2020.

Παραδέχτηκε ότι παρέλειψε να διασφαλίσει, στο μέτρο που ήταν ευλόγως πρακτικό, ότι οι εργαζόμενοι σιδηροδρόμων που δεν απασχολούνται και τα μέλη του κοινού που ταξιδεύουν με τρένο δεν εκτίθενται στον «κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού και θανάτου από εκτροχιασμό τρένου» ως αποτέλεσμα αστοχιών. στην κατασκευή, επιθεώρηση και συντήρηση αποχετευτικών στοιχείων και σε σχεδιασμό δυσμενών και ακραίων καιρικών συνθηκών.

news.sky.com
sidirodromikanea.blogspot.com