Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Μετρό, γραμμές τρένων και δρόμοι έκλεισαν στην Ισπανία μετά από έντονη βροχόπτωση


Η ξαφνική καταρρακτώδης βροχή που έπληξε τη χώρα μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια στη Μαδρίτη, καθώς και στις περιοχές της Καστίλλης, της Καταλονίας και της Βαλένθια.

Μερικές γραμμές του μετρό στη Μαδρίτη και οι συνδέσεις τρένων υψηλής ταχύτητας με τις νότιες πόλεις έκλεισαν το πρωί της Δευτέρας και δύο άνδρες αγνοούνται μετά από καταρρακτώδη βροχή που έπληξε την κεντρική Ισπανία .

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συμμετείχαν σε σχεδόν 1.200 περιστατικά στην περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι πυροσβέστες και η αστυνομία αναζητούσαν δύο αγνοούμενους στην αγροτική περιοχή Aldea del Fresno, νοτιοδυτικά της Μαδρίτης, δήλωσε ο Javier Chivite, εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην περιοχή.

«Δύο άνθρωποι αγνοούνται, ένας πατέρας και ο γιος του, επέβαιναν σε ένα όχημα που έπεσε σε χιονοστιβάδα που προκλήθηκε από τον ποταμό Alberche», είπε ο Chivite. «Ελπίζουμε ότι αυτό θα έχει θετικό αποτέλεσμα».

Αρκετοί δρόμοι στην περιοχή της Μαδρίτης έκλεισαν καθώς μισή ντουζίνα γέφυρες γκρεμίστηκαν από το νερό που υπερχείλισε τις όχθες του ποταμού.

Η ξαφνική καταρρακτώδης βροχή που έπληξε τη χώρα μεταμόρφωσε δρόμους σε ποτάμια στις περιοχές της Μαδρίτης, της Καστίλλης, της Καταλονίας και της Βαλένθια. Σε πολλές περιοχές έπεσε και χαλάζι.

Ωστόσο, οι έντονες βροχοπτώσεις μειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας. Η βροχή συνεχίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μείωσε τη Δευτέρα το επίπεδο συναγερμού σε κίτρινο από πορτοκαλί και κόκκινο την Κυριακή.

Αρκετές γραμμές του μετρό έκλεισαν το πρωί της Δευτέρας στο κέντρο της Μαδρίτης. Ορισμένες συνδέσεις υψηλής ταχύτητας μεταξύ της Μαδρίτης και της περιοχής της Ανδαλουσίας, στη νότια Ισπανία, ξεκίνησαν ξανά αργότερα τη Δευτέρα, αλλά τα τρένα λειτουργούσαν με ταχύτητες χαμηλότερες από τις κανονικές.

nbcnews.com
sidirodromikanea.blogspot.com