«Έβρεχε ασταμάτητα με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα»

«Κατεβήκαμε από το τρένο στις 7:30. Εκείνη την ώρα έριχνε πολύ βροχή, περπατούσες μέσα στα νερά. Πήγαμε στις δουλειές μας, στις 10:00 μας είπαν να φύγουμε. Φύγαμε, ξαναγυρίσαμε στον σταθμό και είδα το τρένο να είναι ακόμα εκεί. Δεν είχε επιστρέψει στη Λάρισα, διότι το πρόβλημα υπήρχε στην αρχή της πόλης, κανείς δεν μπορούσε να μπει στον Βόλο» σημείωσε.

Στη συνέχεια η κα Σταυρούλα και όσοι επιβάτες βρίσκονταν στο σημείο έβγαλαν εισιτήριο για το δρομολόγιο των 10:50 που θα ερχόταν από Λάρισα. Ωστόσο στις 10:40 έλαβαν ειδοποίηση ότι το λεωφορείο εγκλωβίστηκε έξω από τον Βόλο.

Τότε ήταν που ξεκίνησε να βρέχει ασταμάτητα, με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα.

«Το νερό έφτασε μισό μέτρο μέσα στο κτίριο. Ανεβήκαμε στις καρέκλες, βγήκαμε από τα εκδοτήρια γιατί φοβηθήκαμε. Ανεβήκαμε σε κάτι πεζούλια κι άρχισαν να έρχονται αυτοκίνητα, κάδοι, χωρίς να ξέρουμε από που έρχονται, με μία ορμή απερίγραπτη», ανέφερε.

«Με δική μας πρωτοβουλία κι αφού είχε σταματήσει η ορμή του ποταμού, πήραμε την απόφαση να διασχίσουμε τον χείμαρρο και να περάσουμε πιο κάτω, αφού είδαμε ότι ήταν ασφαλές. Περάσαμε τον χείμαρρο, υπήρξαν όμως 3 άνθρωποι που έμειναν εκεί πέρα. Δεν ξέρω τι ώρα κατάφερε να πάει λεωφορείο να τους πάρει. Είχαμε καλέσει την Πυροσβεστική και το 100», είπε.

Η επιστροφή της στο σπίτι της στη Λάρισα ήταν μία περιπέτεια δίχως τέλος, καθώς συνάδελφοί της κατάφεραν να την πάρουν οδικώς από το σημείο που βρισκόταν και τη φιλοξένησαν για κάποιες ώρες, μέχρι να καταφέρει να γυρίσει στη Λάρισα.

newsbeast.gr

sidirodromikanea.blogspot.com