Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Η Trenitalia θέλει να ανταγωνιστεί το Eurostar Group στη γραμμή Βρυξέλλες-Άμστερνταμ


Τρένο Frecciarossa

Η κρατική εταιρεία τρένων της Ιταλίας, Ferrovie dello Stato Italiane (FS), σχεδιάζει να ξεκινήσει σιδηροδρομικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας που συνδέουν μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, αξιοποιώντας την απελευθέρωση του ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού δικτύου.

Με Αντρέ Όρμπαν

 Σύμφωνα με τους Financial Times, η FS στοχεύει να δημιουργήσει μια σιδηροδρομική σύνδεση υψηλής ταχύτητας μεταξύ των Βρυξελλών, του Άμστερνταμ, του Παρισιού και ενδεχομένως του Βερολίνου, εκμεταλλευόμενη τους κανόνες της ΕΕ που προωθούν τον ανταγωνισμό σε δίκτυα υψηλής ταχύτητας.

Το ενδιαφέρον της εταιρείας για διασυνοριακές υπηρεσίες έρχεται μετά την έναρξη ισχύος νέων μέτρων απελευθέρωσης το 2019, δίνοντας τη δυνατότητα σε ιδιωτικές εταιρείες και κρατικούς φορείς από γειτονικές χώρες να ανταγωνίζονται ο ένας στην επικράτεια του άλλου. Αυτή η κίνηση στοχεύει να καταστήσει τα τρένα πιο ανταγωνιστική εναλλακτική στις πτήσεις μικρών αποστάσεων, με τη δυνατότητα να μεταμορφώσει την ευρωπαϊκή σιδηροδρομική βιομηχανία.

Η FS εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές της. Η εταιρεία μελετά ήδη μια πιθανή διαδρομή Παρίσι προς Βαρκελώνη παράλληλα με τη σύνδεση Βρυξέλλες προς Άμστερνταμ.

.aviation24.be
sidirodromikanea.blogspot.com