Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Χαβιάρι και κοκτέιλ: Η Simplon-Orient-Express εγκαινιάζει νέα διαδρομή από τις Βρυξέλλες στη Βενετία



Το Simplon-Orient-Express αποτελείται από ανακαινισμένα ιστορικά βαγόνια από τη δεκαετία του 1920.

Ο πιο μαγικός τρόπος για να φτάσετε στο κανάλι της Βενετίας είναι σίγουρα με το νυχτερινό τρένο.

Διασχίζετε με ταχύτητα τις Άλπεις καθώς ανατέλλει ο ήλιος και μέχρι το δείπνο διασχίζετε τη μαγευτική ενετική λιμνοθάλασσα.
Αν θέλετε να ζήσετε το ταξίδι με τον πιο πλούσιο τρόπο, είστε τυχεροί.
Το 2024, η εταιρεία πολυτελούς αναψυχής Belmond θα εκτελέσει μια νέα διαδρομή Simplon-Orient-Express από τις Βρυξέλλες στη Βενετία.
Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για ένα από τα πιο λαμπερά ταξίδια με τρένο στην Ευρώπη.

Πώς είναι να ταξιδεύεις με το Orient Express;

Το Orient Express είναι «ένας θρύλος σε κίνηση», όπως το περιγράφει ο ιστότοπος Belmond, και ένα όνειρο που γίνεται μια φορά στη ζωή για πολλούς.
Το Venice Simplon-Orient-Express - όπως είναι γνωστό το πολυτελές τρένο και για να το διαφοροποιήσουμε από το αρχικό Orient Express - αποτελείται από ανακαινισμένα ιστορικά βαγόνια από τη δεκαετία του 1920.

Το Piano Bar στο Venice Simplon-Orient-Express Matt Hind

Η τραπεζαρία «Étoile Du Nord» κατασκευάστηκε το 1926 και διαθέτει περίπλοκα ξύλινα μαρκετερί και πράσινη βελούδινη ταπετσαρία.

Η τραπεζαρία «L'Oriental» είναι επενδεδυμένη με πάνελ από μαύρη λάκα, ενώ η «Κυανή Ακτή» είναι διακοσμημένη με γυαλί René Lalique.
Οι επιβάτες κοιμούνται σε ιστορικές καμπίνες με φωτιστικά αρ ντεκό και μαρμάρινα μπάνια.
Όσο για το ντύσιμο, μπορείτε να πάτε όσο υπερβολικά θέλετε.
Νέο νυχτερινό τρένο από τις Βρυξέλλες στη Βενετία
Οι επιβάτες της νέας γραμμής από τις Βρυξέλλες προς τη Βενετία θα αναχωρήσουν γύρω στις 17.10.
Μπορούν να απολαύσουν κοκτέιλ πριν το δείπνο στο θρυλικό Bar Car 3674, που είναι γνωστό για τον πιανίστα και την υπηρεσία Midnight Brunch.
Το ταξίδι ξεκινά με ένα εποχικό δείπνο τεσσάρων πιάτων από τον σεφ Jean Imbert σε συνδυασμό με την επιλογή κρασιών ενός σομελιέ.
Παραδείγματα πιάτων περιλαμβάνουν φιλέτο βοείου κρέατος με μείωση του κόκκινου κρασιού ή vol-au-vent αστακού. Ακολουθεί συνήθως μια επιλογή από τυριά και πτι φουρ. Υπάρχει επίσης μενού με χαβιάρι.
Το Venice Simplon-Orient-Express σε αλπικό τοπίο. Μίκιο Μιούρα

Το επόμενο πρωί, μπορείτε να παραμείνετε στην καμπίνα σας καθώς ο αεροσυνοδός σερβίρει γαλλικό πρωινό και το τρένο περνάει από ψηλές αλπικές κορυφές και παγετώδεις λίμνες.
Το μεσημεριανό είναι ένα χαλαρό γεύμα τριών πιάτων. Καθώς πλησιάζετε τη Βενετία, σας σερβίρουν αρτοσκευάσματα για να τα γευτείτε καθώς αγναντεύετε τους θόλους και τα κωδωνοστάσια της πόλης.

Το τρένο θα φτάσει στη Βενετία γύρω στις 7 το απόγευμα.

Τα ταξίδια έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Απριλίου και 25 Ιουλίου. Υπάρχουν επίσης δύο δρομολόγια από τη Βενετία προς τις Βρυξέλλες στις 15 Απριλίου και στις 22 Ιουλίου.

Το ταξίδι θα κοστίσει περίπου 4.700 £ (5.432 €).

Ο Belmond εκτελεί επίσης δρομολόγια προς τη Βενετία από το Άμστερνταμ, το Παρίσι και τη Λυών.

euronews.com
sidirodromikanea.blogspot.com