Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Σχεδιάζοντας μια νε σιδηροδρομική διαδρομή υψηλής ταχύτητας που θα συνδέει τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες


Φωτογραφία: Shutterstock
Θα μπορούσε σύντομα να υπάρξει μια ολοκαίνουργια διαδρομή υψηλής ταχύτητας που θα συνδέει τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Ο κρατικός φορέας τρένων της Ιταλίας σχεδιάζει να προσθέσει στην ανταγωνιστική εναλλακτική λύση στις πτήσεις μικρών αποστάσεων με αυτές τις προτάσεις

Γραμμένο απόLiv Kelly

Σε όλη την Ευρώπη , τα σιδηροδρομικά ταξίδια ανθούν. Οι πρόσφατες ειδήσεις που σχετίζονται με τους σιδηροδρόμους περιλαμβάνουν την Ισπανία και την Πορτογαλία να αποκτήσουν σιδηροδρομική σύνδεση υψηλής ταχύτητας , η Ιταλία να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τον πιο βιώσιμο τουρισμό με την έναρξη vintage σιδηροδρομικών δρομολογίων και η Πορτογαλία να λανσάρει ένα πολύ φτηνό μηνιαίο σιδηροδρομικό πάσο .

Τώρα, η Ferrovie dello Stato Italiane (FS), η κρατική εταιρεία τρένων της Ιταλίας, θέλει να επωφεληθεί από την απελευθέρωση του σιδηροδρομικού δικτύου της Ευρώπης.

Ως μία από τις σημαντικότερες αλλαγές στους ευρωπαϊκούς σιδηροδρόμους τα τελευταία χρόνια, το σχέδιο ήταν να ενθαρρυνθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ ιδιωτικών και κρατικών φορέων εκμετάλλευσης σιδηροδρόμων πέρα ​​από τα σύνορα του άλλου και να γίνουν τα τρένα καλύτερη εναλλακτική για τις πτήσεις μικρών αποστάσεων.

Φαίνεται ότι λειτούργησε, καθώς η FS στοχεύει να δημιουργήσει μια σιδηροδρομική σύνδεση υψηλής ταχύτητας μεταξύ των Βρυξελλών , του Άμστερνταμ , του Παρισιού και πιθανώς του Βερολίνου , με σχέδια να συνδέσουν το Παρίσι με τη Βαρκελώνη ήδη σε εξέλιξη.

Προηγουμένως, ο σιδηροδρομικός φορέας είχε επεκτείνει ορισμένες από τις υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας στη Γαλλία και την Ισπανία, αλλά η αναταραχή ήταν αργή λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας. Ωστόσο, όλα αυτά πρόκειται να αλλάξουν.

Εκτός από τα σχέδια της FS, ο ιδιοκτήτης της National Express προφανώς είχε μια συνάντηση με Ισπανούς βιομήχανους για να συζητήσουν την έναρξη μιας διακαναλικής υπηρεσίας για να ανταγωνιστεί τη Eurostar.

Για να κάνει τη νέα της διαδρομή να ξεχωρίζει και να διαφοροποιείται από τους ανταγωνιστές της, η FS σκέφτεται να προσθέσει μια νότα πολυτέλειας στην προτεινόμενη υπηρεσία υψηλής ταχύτητας. Αν και δεν είμαστε σίγουροι για το τι ακριβώς θα συνεπάγεται αυτό, φαίνεται ότι θα μπορούσατε σύντομα να κάνετε κρουαζιέρες ανάμεσα σε αυτές τις μεγάλες πόλεις με στυλ.

.timeout.com
sidirodromikanea.blogspot.com