Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Όλοι οι επιβάτες τώρα δικαιούνται περιφερειακό σιδηροδρομικό πάσο 49 € στην Πορτογαλία


Όλοι οι επιβάτες δικαιούνται πλέον να ταξιδεύουν με περιφερειακά τρένα με μηνιαίο τέλος 49 ευρώ μετά την έναρξη ισχύος της εθνικής σιδηροδρομικής κάρτας από τις αρχές αυτού του μήνα.

Το πάσο αποτελεί μέρος των μέτρων που περιλαμβάνονται στον κρατικό προϋπολογισμό για φέτος και θα λειτουργήσει όπως κάθε άλλο πάσο, αναφέρει το SchengenVisaInfo.com .

Επιτρέπει στους επιβάτες να ταξιδεύουν σε οποιοδήποτε τρένο περιφερειακών υπηρεσιών και σε οποιοδήποτε δρομολόγιο. Ωστόσο, το πάσο δεν είναι έγκυρο σε άλλες συσκευές όπως οι υπηρεσίες Alfa Pendular, InterRegional, Intercidades, Internacional και Urban στο Πόρτο, τη Λισαβόνα και την Κοΐμπρα.

Ανεξάρτητα από την προέλευση ή τον προορισμό, το πάσο που τέθηκε σε ισχύ την 1η Αυγούστου επιτρέπει στους κατόχους του να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε περιφερειακό τρένο. Ωστόσο, ορισμένες περιοχές της επικράτειας εξαιρούνται από το πέρασμα, λαμβάνοντας υπόψη το Alentejo Litoral και την περιοχή της Κοΐμπρα.

Εξάλλου, μεταξύ των τμημάτων που δεν περιλαμβάνονται είναι τα ακόλουθα δρομολόγια: Régua-Pocinho (Γραμμή Douro), Coimbra-Figueira da Foz (προάστιο Coimbra), Pinhal Novo-Évora και Pinhal Novo-Vila Nova da Baronia (Γραμμή Alentejo), Pinhal Novo-Tunes (Νότια Γραμμή).

Για την αγορά σιδηροδρομικής κάρτας, τα άτομα πρέπει να προσέλθουν στα φυσικά εκδοτήρια εισιτηρίων CP και δικαιούνται από τις 21 του προηγούμενου μήνα έως τις 20 του επιθυμητού μήνα.

Δεν επιτρέπεται η πληρωμή της διαφοράς αξίας για άλλο τρένο διαφορετικής κατηγορίας, επιπλέον του γεγονότος ότι το εισιτήριο δεν συσσωρεύεται με άλλες εκπτώσεις, όπως το «Young», «4-18», «Under-23» έκπτωση ή άλλα.

Για να έχουν το Εθνικό πάσο, τα άτομα πρέπει να διαθέτουν κάρτα Πελάτη CP, την οποία μπορούν να ζητήσουν στα εκδοτήρια εισιτηρίων προσκομίζοντας τα ακόλουθα έγγραφα: Επίσημο έγγραφο ταυτότητας (Δελτίο Πολίτη, Ταυτότητα, Άδεια Οδήγησης ή Διαβατήριο). μια τρέχουσα (πρωτότυπη) έγχρωμη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου. Πρότυπο αιτήματος κάρτας CP, με βάση μια αναφορά από τα Πορτογαλικά Νέα.

Οι αρχές στις ευρωπαϊκές χώρες έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους να βελτιώσουν τα φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μεταφοράς, όπως οι σιδηροδρομικές μεταφορές, και επίσης να ενισχύσουν τις συνδέσεις μεταξύ ευρωπαϊκών περιοχών, πόλεων και χωρών για εγχώρια και διεθνή ταξίδια.

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ERA) ανακοίνωσε προηγουμένως ότι σχεδιάζει να καταστήσει τους ευρωπαϊκούς σιδηροδρομικούς κανονισμούς προσαρμοσμένους σε πανευρωπαϊκά ταξίδια, προκειμένου να κάνει μεγαλύτερο αριθμό επιβατών να επιλέγουν το τρένο αντί για άλλα μέσα μεταφοράς.

Εξάλλου, ο Βέλγος πολιτικός Georges Gilkinet είπε προηγουμένως ότι οι αρχές στις χώρες της ΕΕ θα πρέπει να απαγορεύσουν τις πτήσεις μικρών αποστάσεων και να τις αντικαταστήσουν με βελτιωμένες σιδηροδρομικές υπηρεσίες.


schengenvisainfo.com
sidirodromikanea.blogspot.com