Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Οι Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι δημιουργούν νέο φορέα εμπορευματικών μεταφορών για την Ευρώπη



 Οι κρατικοί Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι έχουν δημιουργήσει έναν νέο φορέα εκμετάλλευσης εμπορευμάτων που θα λειτουργεί στην Ευρώπη για τη βελτίωση των εμπορικών και υλικοτεχνικών συνδέσεων, δήλωσε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Oleksandr Kubrakov.

Οι σιδηροδρομικές διαδρομές προς τη Δύση έχουν προσφέρει μια σωτηρία για την Ουκρανία και την οικονομία της από την πλήρη εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, βοηθώντας εκατομμύρια ανθρώπους να καταφύγουν σε ασφαλέστερες περιοχές και χρησιμεύοντας ως σύνδεσμος για το εξωτερικό εμπόριο και την ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο Kubrakov είπε ότι ο νέος φορέας, "Ukrainian Railways Cargo Poland", θα παρέχει υπηρεσίες για τη μεταφορά εμπορευμάτων, θα συντονίζεται με τους ευρωπαίους σιδηροδρομικούς φορείς, τους ιδιοκτήτες εμπορευμάτων και τα σύνορα και θα ελέγχει το ουκρανικό τροχαίο υλικό στο εξωτερικό.

«Σήμερα, η ευρωπαϊκή κατεύθυνση των σιδηροδρομικών μεταφορών για την Ουκρανία είναι θέμα γρήγορης επιμελητείας και υποστήριξης για την ουκρανική οικονομία», ανέφερε ο Κουμπράκοφ στο Facebook.

"Η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού φορέα θα επιτρέψει σημαντική βελτίωση στη διαχείριση των μεταφορών εμπορευμάτων προς την ευρωπαϊκή κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, εκσυγχρονίζουμε τις συνοριακές υποδομές, αυξάνοντας τη χωρητικότητά τους".

Οι δυσκολίες στη χρήση των ναυτιλιακών οδών της Μαύρης Θάλασσας κατά τη διάρκεια του πολέμου υπογράμμισαν την ανάγκη για την Ουκρανία να βελτιώσει τις διασυνοριακές σιδηροδρομικές συνδέσεις ως εναλλακτική λύση στις θαλάσσιες διαδρομές.

Η Ουκρανία έχει αλλάξει το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών της σιδηροδρομικώς και οδικώς. Η κυβέρνηση συνεργάζεται επίσης με τη γειτονική Πολωνία για να ευθυγραμμίσει τα περιτυπώματα των σιδηροδρόμων στη δυτική Ουκρανία με τα ευρωπαϊκά πρότυπα για την εξάλειψη των σημείων συμφόρησης στις υποδομές.
Αναφορά από την Olena Harmash, Επιμέλεια από τον Timothy Heritage

.reuters.com
sidirodromikanea.blogspot.com