Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Εγκαταλελειμμένες αποθήκες του ΟΣΕ μετατρέπονται σε χώρους πολιτισμού


Ξεκίνησαν στο Δήμο Τρικκαίων οι εργασίες ανακατασκευής των πρώην αποθηκών του ΟΣΕ που θα μετατραπούν σε στέγη πολιτισμού.

Χρήστος Ράπτης

Στον νέο χώρο πολιτισμού στα Τρίκαλα, τις πρώην αποθήκες ΟΣΕ, ξεκίνησαν να εργάζονται τα συνεργεία για την κατασκευή του έργου «Επανάχρηση Συγκροτήματος Αποθηκών Δ. Τρικκαίων σε Πολυχώρο Τέχνης Και Πολιτισμού».

Έργο σημαντικό για τον Δήμο Τρικκαίων, αφού οι τρεις παλιές αποθήκες, θα αποτελούν έναν χώρο αναφοράς για τη ζωγραφική, τη φιλαρμονική, την κλασική μουσική.

Με προϋπολογισμό 3.000.000 € το έργο είναι μια ουσιαστικά μια αστική παρέμβαση για τον πολιτισμό στην πόλη και συνολικότερα στον Δήμο.

Στις πρώην αποθήκες θα λειτουργήσουν μουσική βιβλιοθήκη, χώρος συναυλιών, θα εγκατασταθούν η Δημοτική Φιλαρμονική και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων, θα διαμορφωθεί διαδραστικό μουσικό θεματικό εργαστήρι, studio ηχογράφησης, Δημοτική πινακοθήκη.

Μόλις ολοκληρωθούν τα έργα,


στο κτήριο Α

-Θα πραγματοποιούνται ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις
-δημιουργείται θεματική μουσική βιβλιοθήκη,
-Αναδιαμορφώνεται χώρος για τη μετεγκατάσταση και λειτουργία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων,
-δημιουργείται διαδραστικό μουσικό θεματικό εργαστήρι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, studio ηχογράφησης και control room, τουαλέτες και αναψυκτήριο.

Η αίθουσα αυτή θα παραχωρείται από τον Δήμο σε θεσμοθετημένους φορείς της πόλης και των χωριών για την από κοινού τέλεση αντίστοιχων εκδηλώσεων.

στο κτήριο Β
δημιουργείται χώρος μόνιμης στέγασης των εκθεμάτων της Δημοτικής Πινακοθήκης και πολλών δημιουργών, που βρίσκονται διάσπαρτα σε κτήρια του Δήμου.

.in.gr
sidirodromikanea.blogspot.com