Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Ταξίδι στην Κατερίνη: Ένας πανέμορφος προορισμός για όλες τις εποχές. Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Κατερίνης και το εργοστάσιο εμποτισμού του ΟΣΕ στην περιδιάβασή σας


Κατερίνη. Η πρωτεύουσα της Πιερίας, διαθέτει άφθονα πράσινα πάρκα, εξίσου άφθονες επιλογές διασκέδασης ενώ συνδυάζει ιδανικά και το βουνό με τη θάλασσα και τις οργανωμένες τουριστικές ακτές οι οποίες φτάνουν τα 80 χλμ. μήκος. Με δύο λόγια; Η Κατερίνη που βρίσκεται κάτω από τα φτερά του Ολύμπου, είναι ενδιαφέρων προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου.

Σιδηροδρομικός Σταθμός Κατερίνης και πρώην εργοστάσιο εμποτισμού.

Ο σταθμός άνοιξε το 1916 και είναι ένας από τους πιο γραφικούς και περιποιημένους της Ελλάδας. Όσο για το εργοστάσιο εμποτισμού ξυλείας, δημιουργήθηκε στα χρόνια της γερμανικής κατοχής και ξεκίνησε να λειτουργεί τον Αύγουστο του 1939. Στο εργοστάσιο αυτό, το φουγάρο του οποίου έχει ύψος 38 περίπου μέτρα, γινόταν παραγωγή πίσσας με την οποία αλείφονταν οι στρωτήρες που χρησιμοποιούσαν οι Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι.

Το Φρούριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης. Κατασκευάστηκε την περίοδο της γερμανικής κατοχής και σώζεται με αρκετές φθορές μέχρι και σήμερα. Εντάσσεται στα Μνημεία Νεότερης Ιστορίας. Πρόκειται για έναν τυπικό γερμανικό πύργο-πολυβολείο που ανήκει στα οχυρωματικά έργα των Γερμανών την περίοδο της κατοχής (1941-1944).

Για να δείτε όλο το αφιέρωμα πατήστε τον σύνδεσμο