Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Σκαρφάλωσε στο τραμ παρασύρθηκε και έχασε την ζωή του


Σκαρφάλωσε στο συνδετικό κομμάτι δύο βαγονιών στη στάση του τραμ στη Willy-Brandt-Platz στο Μαγδεμβούργο γύρω στις 20.45 μ.μ. προκειμένου να επιβιβαστεί στο τραμ. Ο 51χρονος οδηγός του τραμ προφανώς δεν πρόσεξε αρχικά τον άνδρα.

Στη συνέχεια, λίγο πριν από το City Tunnel, συνέβη το τρομερό ατύχημα. “Στη διασταύρωση με την Ernst-Reuter-Allee, το άτομο που σκαρφάλωσε έχασε τα πατήματά του για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και έπεσε κάτω από το κινούμενο τραμ”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας το πρωί της Παρασκευής.

Ο άνδρας υπέκυψε επί τόπου στα σοβαρά τραύματά του. Η ταυτότητα του άνδρα δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Ωστόσο, το θύμα φέρεται να είναι ενήλικος άνδρας. Η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Απειλητική για τη ζωή η τάση του “σέρφερ του τραμ”

Η αστυνομία του Μαγδεμβούργου έχει αναγκαστεί να ερευνά όλο και πιο συχνά τους τελευταίους μήνες τους “σέρφερ του τραμ”.

Μια επικίνδυνη και πλέον ακόμη και θανατηφόρα τάση: όλο και πιο συχνά οι άνθρωποι πηδούσαν πάνω στα αργά διερχόμενα τραμ, κρεμασμένοι στο πίσω μέρος των βαγονιών.

Ο Tim Stein, εκπρόσωπος της Magdeburger Verkehrsbetriebe (MVB) δήλωσε στη BILD τον Οκτώβριο του 2022: “Έχουμε λάβει γνώση αρκετών περιπτώσεων. Στις 18 Μαΐου είχαμε ένα περιστατικό στο κέντρο της πόλης όπου δύο παιδιά τραυματίστηκαν ενώ είχαν σκαρφαλώσει στο τραμ.

Όποιος το κάνει αυτό, θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο. Αυτό συμβαίνει επειδή το προσωπικό δεν βλέπει πότε κάποιος ανεβαίνει στο πίσω μέρος του τραμ.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η MVB υπέβαλε μήνυση για κάθε έναν που επιχειρεί να σκαρφαλώσει στο τραμ. “Αυτές οι πράξεις θεωρούνται επικίνδυνη παρέμβαση στη σιδηροδρομική κυκλοφορία. Τιμωρούνται με φυλάκιση έως και δέκα ετών”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Αλλά όλα αυτά προφανώς δεν εμπόδισαν τον άνδρα στο Μαγδεμβούργο να πάρει αυτό το επικίνδυνο για τη ζωή του ρίσκο.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

grland.info
sidirodromikanea.blogspot.com