Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Καταστηματάρχες του σταθμού του ΟΣΕ: «Ζούμε μια δεύτερη καραντίνα»


Εγκαταλελειμμένοι τόσο από τον κόσμο όσο και από την κρατική μέριμνα καταγγέλλουν ότι εξακολουθούν να βρίσκονται επιχειρηματίες και εργαζόμενοι εντός του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, καθώς δύο μήνες μετά την τραγωδία στα Τέμπη το ταμείο βγαίνει μείον, καταγράφοντας έως και 80% χαμηλότερο τζίρο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΛΟΙΑΡΙΔΗ

Οι άλλοτε γεμάτες από κόσμο επιχειρήσεις του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης που εξυπηρετούσαν κυρίως τους επιβάτες των τρένων, έχουν ερημώσει μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, με τους καταστηματάρχες να κινδυνεύουν με λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, καθώς παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις για βοήθεια προς τα αρμόδια υπουργεία, δεν έλαβαν καμία απάντηση.

«Εξυπηρετούμε μόνο φίλους και οδηγούς ταξί..»

Ο κ. Κώστας Σλαβάκης, ιδιοκτήτης επιχείρησης εντός του ΟΣΕ, εξηγεί στο ΤhessToday,gr πως τα μειωμένα δρομολόγια αλλά και η ανασφάλεια του κόσμου, έχουν δημιουργήσει συνθήκες καραντίνας για τα καταστήματα, αυτή τη φορά χωρίς κανένα μέτρο στήριξης κάτι που νομοτελειακά θα οδηγήσει στο κλείσιμο των 11 επιχειρήσεων, που απασχολούν περίπου 100 εργαζόμενους. «Ο τζίρος έχει πέσει κατά 80% και το υπόλοιπο 20% βασίζεται σε φίλους και οδηγούς ταξί που μας στηρίζουν. Έχουμε μειώσει τα ωράρια, βάζουμε ρεπό και άδειες στο προσωπικό μας για να μην το διώξουμε», αναφέρει.

Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετήθηκε και ο κ. Στέλιος Μαναράς, που τα τελευταία 15 χρόνια διαθέτει επιχείρηση εντός του ΟΣΕ. «Έχουμε ξεπεράσει τα άκρα, αυτό που ζούμε εδώ μέσα είναι σαν μια δεύτερη καραντίνα που δεν τη καταλαβαίνει κανείς παρά μόνο εμείς», αναφέρει στο ΤhessToday.gr λέγοντας πως κάθε μέρα οι εργαζόμενοι πηγαίνουν στα πόστα τους, περιμένοντας τους λιγοστούς επιβάτες που φτάνουν στο σταθμό, μέσα σε ένα κτίριο «φάντασμα».

Δεν έχουν πάρει θέση τα αρμόδια υπουργεία

Με την τηλεδιοίκηση και τη σηματοδότηση για τον κύριο άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη να δρομολογείται για τον Οκτώβριο του 2023, οι επιχειρηματίες του ΟΣΕ εκτιμούν ότι έως τότε θα έχουν κλείσει 7 ολόκληρους μήνες «ανομβρίας», και ζητούν για πολλοστή φορά, βοήθεια από τους αρμόδιους, καθώς μέχρι τώρα τηρούν σιγή ιχθύος.«Έχουμε ζητήσει κονδύλια και μέτρα στήριξης, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά, έχουμε στείλει επιστολές στα αρμόδια υφυπουργεία και υπουργεία και δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς», αναφέρει ο κ. Σλαβάκης και σημειώνει πως «αυτό που ζητάμε τώρα, είναι τα όποια μέτρα να ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Μαρτίου, γιατί εφόσον αυτή η κατάσταση συνεχιστεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο, είναι 7 γεμάτοι μήνες».

thesstoday.gr
sidirodromikanea.blogspot.com