Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Αυτοί είναι οι πιο οικονομικοί τρόποι για να ταξιδέψετε στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι - Τι ισχύει στην Ελλάδα.

Ο οδηγός σας για τη δημόσια συγκοινωνία σε όλη την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Γαλλία και πολλά άλλα.

Όταν ταξιδεύετε, η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για εξοικονόμηση χρημάτων για τα έξοδα μετακίνησης, για ταχύτερη πλοήγηση στις πόλεις και, επιπλέον, για πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και άλλων έχουν επίσης απεριόριστες κάρτες εισόδου για επιπλέον εξοικονόμηση πόρων. Το Travel + Leisure έχει συγκεντρώσει τρόπους για να βρει τις προσιτές ευκαιρίες δημόσιας μεταφοράς σε μεγάλες χώρες σε όλη την Ευρώπη.

Michael Cappetta

Γαλλία

Οι ταξιδιώτες μέσω της Γαλλίας μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα τρένων SNCF , το οποίο παρέχει σιδηροδρομικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας στις περισσότερες πόλεις της χώρας και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η SNCF συνιστά τη λήψη της εφαρμογής της για να δημιουργήσετε κρατήσεις εκ των προτέρων και να αποθηκεύσετε εισιτήρια εικονικά, αντί να κάνετε ουρές αυτοπροσώπως για μεγάλες ουρές, όπου τα εισιτήρια ενδέχεται να εξαντληθούν.

Για ταξιδιώτες που θέλουν να μετακινηθούν σε όλη την πρωτεύουσα της Γαλλίας, το Παρίσι, υπάρχει μια ποικιλία επιλογών δημόσιας συγκοινωνίας που μπορούν να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων.

Τα μεμονωμένα εισιτήρια για ενήλικες στο Παρίσι κοστίζουν 2,10 € (ή περίπου 2,30 $) στις περισσότερες γραμμές του μετρό και των λεωφορείων. Οι ταξιδιώτες που πραγματοποιούν τουλάχιστον έξι μεταφορικά ταξίδια την ημέρα για να παραλάβουν την ταξιδιωτική κάρτα Paris Visite, που παρέχει απεριόριστη δημόσια συγκοινωνία σε λεωφορεία και γραμμές μετρό, μαζί με ειδικές εκπτώσεις. Το πάσο κοστίζει μόνο 13,55 € (ή περίπου 14,84 $) μόνο για το Παρίσι και 28,50 € (ή 31,20 $) για την περιοχή της διευρυμένης ζώνης που περιλαμβάνει μεταφορά σε μεγάλα αεροδρόμια και την Disneyland του Παρισιού .

Οι επιβάτες που πετούν από το αεροδρόμιο Charles-de-Gaulle του Παρισιού μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ξεκινώντας από μόνο 2,10 € (ή περίπου 2,30 $) για ένα λεωφορείο ή 11,45 € (ή περίπου 12,54 $) για ένα τρένο προς κάθε κατεύθυνση.

Οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν τις απεργίες που συμβαίνουν περιστασιακά στο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών της Γαλλίας και αυτός ο ιστότοπος έχει ενημερωμένη κατάσταση των γραμμών μεταφοράς.

Επίσης, για τους ταξιδιώτες που κατευθύνονται προς το Παρίσι, το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης διαθέτει ένα δίκτυο 170 διαφορετικών σημείων παράδοσης αποσκευών , ώστε να μπορείτε να εξερευνήσετε την πόλη χωρίς ταλαιπωρία πριν το check-in στο ξενοδοχείο σας ή πριν αναχωρήσετε για το αεροδρόμιο.

Ισπανία
GETTY IMAGES

Το κύριο σιδηροδρομικό σύστημα της Ισπανίας, που ονομάζεται Renfe , λειτουργεί καθημερινά με περισσότερα από 5.000 τρένα σε όλη τη χώρα που συνδέονται με όλες τις μεγάλες πόλεις. Για τους ταξιδιώτες που θέλουν να ξεκουραστούν αυτό το καλοκαίρι, μπορούν να ελέγξουν το νέο πρόγραμμα πολυτελών τουριστικών τρένων της Renfe , που προσφέρουν πολυτελή καταλύματα και φαγητό.

Για τους ταξιδιώτες σε μεγάλες πόλεις, όπως η Βαρκελώνη και η Μαδρίτη, η τοπική δημόσια συγκοινωνία με λεωφορείο και τρένο είναι ένας εξαιρετικός και ασφαλής τρόπος πλοήγησης στην πόλη. Το μετρό της Μαδρίτης διαθέτει τουριστικό εισιτήριο για απεριόριστη καθημερινή χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς που ξεκινά από 8,40 € (ή περίπου 9,19 $).

Οι ταξιδιώτες στη Μαδρίτη πριν από τις 30 Ιουνίου 2023, θα πρέπει να εξετάσουν την έκπτωση 50% στις κάρτες του Μετρό 10 πακέτων

Ιταλία

Για τους επισκέπτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν μεταξύ των μεγάλων πόλεων της Ιταλίας, το Trenitalia Pass , είναι μια εξαιρετική επιλογή που διατίθεται μόνο για αλλοδαπούς πολίτες που επισκέπτονται την Ιταλία για να εξερευνήσουν τη χώρα, με τιμή εκκίνησης 129 € (ή περίπου 141,20 $).

Στη Ρώμη, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές δημόσιας μεταφοράς, όπως σιδηρόδρομος, τραμ, λεωφορείο και άλλα. Ένα εβδομαδιαίο πάσο 7 ημερών με απεριόριστα μέσα μαζικής μεταφοράς κοστίζει λιγότερο από 30 $.

Γερμανία
GETTY IMAGES

Αυτό το καλοκαίρι, η Γερμανία κυκλοφόρησε ένα νέο μηνιαίο πάσο για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς που ονομάζεται Deutschlandticket , το οποίο μεταφράζεται σε «Γερμανικό εισιτήριο». Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν απεριόριστο ταξίδι με μόλις 49 € το μήνα, που είναι περίπου 54 $ με βάση την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία. Το ταξίδι ισχύει σε όλη τη Γερμανία με όλα τα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών και τοπικών τρένων.

Το εθνικό εισιτήριο είναι μια μηνιαία συνδρομή που μπορεί επίσης να ακυρωθεί μηνιαία. Ως εκ τούτου, είναι πιο κατάλληλο για ταξιδιώτες που σκοπεύουν να επισκεφθούν τη Γερμανία για μεγάλο χρονικό διάστημα και σκοπεύουν να εξερευνήσουν διαφορετικές πόλεις.

Η κυκλοφορία του εισιτηρίου, που έγινε ενεργό την 1η Μαΐου, ήταν τόσο δημοφιλής που κατέρρευσε την ιστοσελίδα που πουλούσε τα εισιτήρια, σύμφωνα με το Euronews .

Για μικρότερες διαμονές, πολλές μεγάλες πόλεις της Γερμανίας προσφέρουν τουριστικές κάρτες που παρέχουν εκπτώσεις σε αξιοθέατα και απεριόριστη χρήση της δημόσιας συγκοινωνίας. Για παράδειγμα, στο Βερολίνο η WelcomeCard του Βερολίνου παρέχει σε έναν ταξιδιώτη απεριόριστη πρόσβαση στον S-Bahn, τον U-Bahn και τα λεωφορεία.Η WelcomeCard περιλαμβάνει δωρεάν είσοδο σε περισσότερα από 30 διαφορετικά μουσεία ή εκθέσεις και, με προαιρετική χρέωση, θα περιλαμβάνει επίσης τη δημόσια υπηρεσία τρένου προς το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου του Βρανδεμβούργου.

Ουγγαρία

Η Ουγγαρία κυκλοφόρησε πρόσφατα μια εθνική κάρτα διαμετακόμισης αυτόν τον μήνα, η οποία παρέχει απεριόριστες δημόσιες συγκοινωνίες για 49,15 € ή 54,18 $ με βάση την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία. Η εθνική κάρτα ταξιδιού θα παρέχει πρόσβαση σε τρένα και λεωφορεία. Η κάρτα χώρας μπορεί να αγοραστεί σε περισσότερες από 1.000 τοποθεσίες που πωλούν εισιτήρια τρένων σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με μια καταχώριση στον ιστότοπο της χώρας .

Εκτός από αυτό το ταξίδι σε όλη τη χώρα, ο επίσημος ιστότοπος τουρισμού της Ουγγαρίας μοιράζεται ότι μεμονωμένα ταξίδια από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Liszt Ferenc είναι διαθέσιμα με λεωφορείο για 350 HUF (ή περίπου 1,04 $). Η ίδια τιμή ισχύει για μεμονωμένες διαδρομές σε όλη την πόλη με τρένο μετρό ή λεωφορείο.

Οι επισκέπτες στη Βουδαπέστη μπορεί να ενδιαφέρονται να επωφεληθούν από τοΚάρτα Budapest , η οποία περιλαμβάνει απεριόριστη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, δωρεάν είσοδο σε μουσεία, περιηγήσεις με τα πόδια, ιαματικά λουτρά και άλλα.

Πορτογαλία
GETTY IMAGES

Το Comboios de Portugal ή «CP» είναι το εθνικό σιδηροδρομικό σύστημα για την Πορτογαλία. Η σιδηροδρομική υπηρεσία έχει μια ποικιλία από προσφορές και εκπτώσεις ενόψει της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου. Το Tourist Travelcard παρέχει απεριόριστη χρήση των γραμμών τρένων σε διάφορες πόλεις, ξεκινώντας από μόνο 6,00 € (ή περίπου 6,60 $).

Για τους νεότερους ταξιδιώτες μεταξύ 12-30 ετών, φροντίστε να ελέγξετε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων που παρέχει 25% έκπτωση σε επιλεγμένες υπηρεσίες τρένων.

Ελλάδα

Η Hellenic Train Service της Ελλάδας είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους σύνδεσης μεταξύ διαφόρων πόλεων στην Ελλάδα. Για εξοικονόμηση χρημάτων, η υπηρεσία προσφέρει εκπτώσεις 25% όταν αγοράζονται εισιτήρια τουλάχιστον 60 ημέρες νωρίτερα.

Στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι μια εύκολη και προσβάσιμη επιλογή. Στην Αθήνα, το Μετρό της Αθήνας λειτουργεί πολλαπλές γραμμές εξυπηρέτησης σε όλη την πόλη, αλλά σταματά να λειτουργεί τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με το πρόγραμμά τους . Η Αθήνα προσφέρει επίσης ένα 3ήμερο «Τουριστικό Εισιτήριο» για 20 € (περίπου 21,96 $) και παρέχει απεριόριστη δημόσια συγκοινωνία τριών ημερών, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας μετ' επιστροφής από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Αυστρία

Στην Αυστρία, οι ταξιδιώτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εθνική σιδηροδρομική υπηρεσία στο ÖBB , το οποίο εξυπηρετεί 323 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο. Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να λάβουν υπόψη το Einfach-Raus-Ticket που είναι ομαδικό εισιτήριο και παρέχει απεριόριστες μετακινήσεις με τοπικά και περιφερειακά τρένα τα Σαββατοκύριακα με 36 € (ή περίπου 39,54 $ για δύο άτομα).

Για τους επισκέπτες του Σάλτσμπουργκ, η Salzburger Verkehrsverbund GmbH είναι η κύρια υπηρεσία δημόσιας συγκοινωνίας. Ένα 24ωρο εισιτήριο είναι μόνο 4,50 € (ή περίπου 4,94 $), όταν αγοράζεται εκ των προτέρων σε περίπτερο ή πάγκο.

Δανία

Οι επισκέπτες της πρωτεύουσας της Δανίας, Κοπεγχάγη, μπορούν να έχουν δωρεάν, απεριόριστη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς με την αγορά της Κάρτας της Κοπεγχάγης . Η κάρτα παρέχει επίσης πρόσβαση σε 89 διαφορετικά αξιοθέατα, όπως οι κήποι Tivoli, οι εκδρομές στο κανάλι, ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης, ο Βοτανικός Κήπος και άλλα.

Η τιμή της κάρτας ξεκινά από 459 DKK (ή περίπου 67,67 $) και είναι διαθέσιμη για διάφορες χρονικές περιόδους που ξεκινούν από 24 ώρες και έως και 120 ώρες επίσκεψης.

travelandleisure.com
sidirodromikanea.blogspot.com