Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Τα πιο συναρπαστικά νέα ευρωπαϊκά σιδηροδρομικά δρομολόγια θα ξεκινήσουν σύντομα


Ήρθε η ώρα: Επιτέλους αποφασίσατε και είστε έτοιμοι να σχεδιάσετε το απόλυτο ταξίδι σας σε όλη την Ευρώπη. Συναρπαστικό! Ωστόσο, το ενοχλητικό με τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού είναι, στην πραγματικότητα, ότι πρέπει να προγραμματίσετε το ταξίδι. Αυτό περιλαμβάνει την επιλογή των στάσεων και των προορισμών σας, την κράτηση των εισιτηρίων σας, την επιλογή λογικών καταλυμάτων και την εύρεση ενός καλού τρόπου για να μεταβείτε από το ένα μέρος στο άλλο—όλα πολύ αγχωτικά, αν με ρωτάτε.

Της Σερένα Τάρα

Αλλά ίσως μπορέσουμε να βοηθήσουμε, τουλάχιστον σε ένα από αυτά τα μέτωπα. Η μετακίνηση στην Ευρώπη με το τρένο είναι στην πραγματικότητα ένας πολύ απλός, λογικά προσιτός και απλώς ένας διασκεδαστικός τρόπος για να το κάνετε. Ευτυχώς για εσάς, η Ευρώπη είναι πολύ καλά συνδεδεμένη με τρένο ακόμη και σε διάφορες χώρες, κάτι που είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να πάνε ταξίδι με σακίδιο.

Για να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε καλύτερα το επόμενο ευρωπαϊκό ταξίδι σας, συγκεντρώσαμε μια λίστα με αυτά που πιστεύουμε ότι είναι τα πιο όμορφα ευρωπαϊκά σιδηροδρομικά δρομολόγια που ξεκινούν σύντομα, από εκείνα που κάνουν το ντεμπούτο τους το 2023 έως εκείνα που πρόκειται να ξεκινήσουν τα επόμενα δύο χρόνια. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω:

Από το Λονδίνο στο Βερολίνο με νυχτερινό τρένο

Φέτος, η μετάβαση από το Λονδίνο στο Βερολίνο και αντίστροφα θα γίνει πολύ πιο εύκολη — και ενώ είστε σε αυτό, μπορείτε να κοιμηθείτε ακόμη και έναν σταθερό βραδινό ύπνο, αφού θα χρειαστεί να αλλάξετε τρένο μόνο μία φορά.

Η νέα διαδρομή του European Sleeper, η οποία είναι διανυκτέρευση, μεταφέρει τους ταξιδιώτες μεταξύ Βρυξελλών Midi και Berlin Hauptbahnhof με εννέα στάσεις στη διαδρομή, συμπεριλαμβανομένων της Αμβέρσας, του Ρότερνταμ, του Άμστερνταμ και του Ανόβερου. Οι επιβάτες στο Λονδίνο θα ξεκινήσουν το ταξίδι με ένα τρένο Eurostar που αναχωρεί από το St. Pancras το απόγευμα, το οποίο θα φτάσει στις Βρυξέλλες περίπου τρεις ώρες αργότερα, όπου θα επιβιβαστούν στο European Sleeper.

Ολόκληρο το ταξίδι θα διαρκέσει λιγότερο από 16 ώρες και το επόμενο πρωί, κατά την άφιξή τους στο Βερολίνο, στους επιβάτες θα σερβίρεται δωρεάν πρωινό στο πλοίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τρένο θα εκτελεί δρομολόγια τρεις φορές την εβδομάδα ξεκινώντας από τις 25 Μαΐου, αλλά υπάρχουν σχέδια να γίνει νυχτερινή υπηρεσία το 2024.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και για να μάθετε για την έκδοση εισιτηρίων, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ .

Από τη Ρώμη στην Πομπηία με τρένο υψηλής ταχύτητας

Μια νέα πολυαναμενόμενη διαδρομή τρένου στην Ιταλία βρίσκεται επί του παρόντος στα σκαριά και αναμένεται να υποδεχτεί τουρίστες στο πλοίο από το 2024.

Η νέα υπηρεσία τρένου υψηλής ταχύτητας θα συνδέει τη Ρώμη με την Πομπηία, τη διάσημη αρχαία πόλη και τον αρχαιολογικό χώρο, επιτρέποντας στους τουρίστες να μετακινούνται γρήγορα από το ένα ιστορικό και τουριστικό ορόσημο στο άλλο. Πριν τεθεί σε εφαρμογή το έργο, δεν υπήρχε δρομολόγιο που να συνέδεε τις δύο πόλεις. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ .

Νέα διαδρομή υψηλής ταχύτητας από το Παρίσι στη Μαδρίτη

Σε αντίθεση με ό,τι θα μπορούσε κανείς να πιστέψει, η FS Italiane Group, η ιδιοκτήτρια του εθνικού τρένου της Ιταλίας Trenitalia, βρίσκεται πίσω από αυτό.

Ο Όμιλος ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προσθέσει την υπηρεσία Frecciarossa υψηλής ταχύτητας μεταξύ Παρισιού και Μαδρίτης στα τέλη του 2024. Με αυτόν τον τρόπο, το νέο τρένο θα συνδέει το Παρίσι με τη Βαρκελώνη, καθώς υπάρχει ήδη μια υπηρεσία Frecciarossa μεταξύ Βαρκελώνης και Μαδρίτης.

Εάν το σχεδιάσετε καλά, θα μπορούσατε ακόμη και να ξεκινήσετε το ταξίδι σας από την Ιταλία και να μεταβείτε μόνο από το ένα τρένο Frecciarossa στο άλλο. Το 2021, στην πραγματικότητα, η Trenitalia εισήγαγε την υπηρεσία Frecciarossa μεταξύ Μιλάνου και Παρισιού με εισιτήρια φθηνά έως 29 ευρώ (περίπου 31 δολάρια).

Οδηγήστε με τρένο υψηλής ταχύτητας μεταξύ Πόρτο και Βίγκο

Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε την Πορτογαλία και κατευθυνθείτε προς την Ισπανία μέσω μιας νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας, η οποία θα συνδέει τη Λισαβόνα, το Πόρτο και το ισπανικό Vigo.

Σύμφωνα με το P orto.pt , η κατασκευή της νέας γραμμής ξεκινά το 2024 και, μόλις ολοκληρωθεί, θα μεταφέρει επιβάτες από το Πόρτο στη Λισαβόνα σε μόλις μία ώρα και 15 λεπτά (έναντι της τρέχουσας χρονικής σήμανσης περίπου τριών ωρών).

Πάρτε ένα νυχτερινό τρένο από το Άμστερνταμ στη Βαρκελώνη

Σε δύο χρόνια, μια άλλη εκπληκτική νυχτερινή υπηρεσία τρένου ξεκινά και αυτή τη φορά, οι επιβάτες θα μπορούν να φτάσουν από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας μέχρι τη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Το νέο δρομολόγιο διευθύνεται από την European Sleeper, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι λανσάρει την υπηρεσία την άνοιξη του 2025. Σύμφωνα με το Lonely Planet , τα εισιτήρια θα είναι επίσης αρκετά φθηνά, με τιμές που ξεκινούν από 49 € (περίπου 53 $). Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε την προηγούμενη κάλυψη σχετικά με την ανακοίνωση.

Από το Παρίσι στη Βενετία, μέσω «μεσονύχτιου τρένου»

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ευχαριστήσουν μια γαλλική startup, που ονομάστηκε Midnight Trains, για αυτήν.

Το 2026, σχεδιάζεται να ξεκινήσει μια νέα νυχτερινή υπηρεσία τρένου που συνδέει το Παρίσι με τη Βενετία της Ιταλίας μέσω του Μιλάνου. Το έργο, όπως αναφέρει το Euronews , υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα διευκολύνει πολύ τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου να φτάσουν στην Ιταλία και μέσω τρένου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι καλύτερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης, συνδέθηκαν επιτέλους

Φανταστείτε να ανεβείτε  σε ένα τρένο στο Ηνωμένο Βασίλειο για να πάτε να πιείτε κρασί στη Γαλλία αργότερα την ίδια μέρα. Το 2026, αυτό θα είναι δυνατό.

Όπως ανέφερε προηγουμένως το Thrillist , το High Speed ​​One (HS1), ο μοναδικός σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας του Ηνωμένου Βασιλείου, σχεδιάζει να κατασκευάσει υποδομές που συνδέουν το Λονδίνο και το Μπορντό. Το νέο δρομολόγιο θα επιτρέψει στους επιβάτες να φτάνουν από τη μια πόλη στην άλλη σε λιγότερο από πέντε ώρες—έτσι αν φύγετε αργά το πρωί, θα μπορείτε να φτάσετε στη Γαλλία ακριβώς έγκαιρα για happy hour. Δεν μπορώ να διαφωνήσω με αυτό!

thrillist.com
sidirodromikanea.blogspot.com