Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

43ο Πανελλήνιο πέρασμα στο φαράγγι του Βουραϊκού με 1.500 συμμετοχέςΜε την συμμετοχή περισσότερων από 1.500 ατόμων ολοκληρώθηκε το φετινό 43ο Πέρασμα του Φαραγγιού του Βουραϊκού.

Σύνταξη Μιχάλης Βασιλάκης

Όσοι περπάτησαν τα περίπου 20 χιλιόμετρα με αφετηρία τα Καλάβρυτα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν φανταστικά τοπία, και μοναδικής κατασκευής γέφυρες του προηγούμενου αιώνα, να δουν από κοντά τον γραφικό σταθμό του Οδοντωτού της Κερπινής, ακολουθώντας την διαδρομή για Ζαχλωρού, Τρεκλιά, Πόρτες, Νιάματα και να καταλήξουν στο σιδηροδρομικό σταθμό στο Διακοφτό, μέσα από το πλούσια εναλλασσόμενη βλάστηση.

Ορισμένες ομάδες ξεκίνησαν την κατάβαση από το χάραμα και άλλες λίγο αργότερα, διασχίζοντας το Φαράγγι του Βουραϊκού σε χρόνο περίπου 6 ωρών.

Αναμφισβήτητα οι πεζοπόροι βίωσαν μια ξεχωριστή εμπειρία, περνώντας από την εντυπωσιακή χαράδρα, την οποία έχει λαξεύσει ο Βουραϊκός ποταμός. 

ο πεζοπορικό μονοπάτι πηγαίνει παράλληλα με τη σιδηροδρομική γραμμή του διάσημου Οδοντωτού Σιδηροδρόμου και είναι σηματοδοτημένο ως Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4. περνά μέσα από το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του φαραγγιού και τα υπέροχα νερά του ομώνυμου ποταμού.

.ertnews.gr
sidirodromikanea.blogspot.com