Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Το Brexit αποκόπτει το Τρένο Orient Express από το τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου


Το αυθεντικό Orient Express έκανε το πρώτο του ταξίδι το 1883 συνδέοντας το Παρίσι με τον τότε μακρινό και εξωτικό προορισμό της Κωνσταντινούπολης, την Τουρκία. Συνώνυμο της πολυτέλειας και του μυστηρίου, το Orient Express ήταν το απόλυτο σύμβολο του άνετου ταξιδιού, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της λειτουργίας του το 1977, το οποίο θα επανακυκλοφορήσει φέτος .

Το 1977, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Τζέιμς Σέργουντ αγόρασε δύο από τα αυθεντικά βαγόνια του Orient Express σε μια δημοπρασία. Τα επόμενα χρόνια κατάφερε να αποκτήσει έως και 35 βαγόνια για ύπνο, εστιατόρια και Pullman και, το 1982, ίδρυσε την υπηρεσία Venice Simplon-Orient-Express (VSOE), εκτελώντας τη διαδρομή Λονδίνο – Παρίσι – Μιλάνο – Βενετία (και επιστροφή). μέσω της σήραγγας Simplon.

© Belmond

Το VSOE βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πολυτελών ταξιδιών για πάνω από σαράντα χρόνια. Το θρυλικό τρένο αποτελείται από 17 ανακαινισμένα βαγόνια από διάφορες υπηρεσίες πολυτελών τρένων, συμπεριλαμβανομένων βαγονιών από τη χρυσή εποχή των ταξιδιών του 1920 και του 1930. Από τα εγκαίνια του το 1982, το Venice Simplon-Orient-Express συνέχισε να διαιωνίζει τη θρυλική τέχνη του ταξιδιού, εξισορροπώντας την κληρονομιά των όμορφα ανακαινισμένων άμαξών του με το σύγχρονο πνεύμα μέσω δημιουργικών γαστρονομικών προσφορών.

Δυστυχώς για τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο, η Belmond, η εταιρεία που εκμεταλλεύεται αυτήν τη στιγμή την υπηρεσία, αποφάσισε να ακυρώσει το σκέλος του ταξιδιού του νησιού σε αυτό που ο The Independent αποκαλεί « άλλο ένα θύμα του Brexit ». Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι πρόσθετοι συνοριακοί έλεγχοι που επέφερε το Brexit δημιουργούν υπερβολική αβεβαιότητα σχετικά με τους χρόνους αναμονής και κινδυνεύουν να καταστρέψουν το δρομολόγιο για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ανησυχούμε ότι οι ενισχυμένοι έλεγχοι όλων των διαβατηρίων θα δημιουργήσουν κινδύνους στα ταξίδια των επισκεπτών μας.

Ο εκπρόσωπος του Belmond είπε στην Independent

«Το Venice Simplon-Orient-Express ανέκαθεν αφορούσε την παροχή εξαιρετικών ταξιδιών επισκεπτών και πάντα διέσχιζε με επιτυχία την Ευρώπη, επισκεπτόμενος πολλές ευρωπαϊκές χώρες με σιδηρόδρομο τυπικού εύρους. Αυτό σημαίνει προσεκτικό συντονισμό του χρονοδιαγράμματός μας με τους Εθνικούς Σιδηροδρόμους, και αυτό απαιτεί σχεδόν 24 μήνες εκ των προτέρων προγραμματισμού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Belmond στην The Independent.

Πράγματι, από τότε που το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επικρατεί χάος γύρω από τα σημεία διέλευσης προς την ήπειρο, με ουρές χιλιομέτρων να σχηματίζονται στο Folkestone και στο κοντινό λιμάνι του Ντόβερ , όπου πρέπει να διενεργούνται πλήρεις έλεγχοι διαβατηρίων. Με ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα για το πότε και πώς θα εφαρμοστεί το πολυαναμενόμενο σύστημα εισόδου/εξόδου από την ΕΕ, έχοντας αντιμετωπίσει πολλαπλές καθυστερήσεις , ο Belmond απλά δεν μπορεί να πάρει τις πιθανότητες.

Ο Belmond εξακολουθεί να προσκαλεί ανθρώπους από το Ηνωμένο Βασίλειο να απολαύσουν την πλούσια εμπειρία του Venice Simplon-Orient-Express, απλώς πάρτε ένα κανονικό Eurostar από το Λονδίνο στο Παρίσι και στη συνέχεια ξεκινήστε το VSOE σε ένα ολονύκτιο ταξίδι στη Βενετία για να «ταξιδέψετε με στυλ στο ευρωπαϊκό τοπίο πριν φτάσω στην Πόλη του Νερού».

traveltomorrow.com
sidirodromikanea.blogspot.com