Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Γαλλο-ιταλική πρόταση σωτηρίας για τον Σιδηρόδρομο

Διττή λύση στον σιδηρόδρομο που αποσάρθρωσε, επιχειρεί τώρα να δώσει η κυβέρνηση, καθώς από τη μια συζητά με τους Γάλλους της SNF για την εισαγωγή τεχνογνωσίας λειτουργίας δικτύων και από την άλλη με τους Ιταλούς της Hellenic Train (Ferrovie)

Έλενα Ερμείδου

Διττή λύση στον σιδηρόδρομο που αποσάρθρωσε, επιχειρεί τώρα να δώσει η κυβέρνηση, καθώς από τη μια συζητά με τους Γάλλους της SNF για την εισαγωγή τεχνογνωσίας λειτουργίας δικτύων και από την άλλη με τους Ιταλούς της Hellenic Train (Ferrovie) για τη διευθέτηση των προβλημάτων στις σχέσεις, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα στα δρομολόγια.

Με διεθνείς σιδηροδρομικούς οργανισμούς συνομιλεί η πολιτική ηγεσία της χώρας στην ύστατη προσπάθεια της να απεγκλωβίσει τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο από το χάος στο οποίο έχει περιέλθει για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Την ίδια στιγμή συνομιλεί με τους Ιταλούς της Hellenic Train για την διευθέτηση μίας σειράς προβλημάτων που αναδείχτηκαν μέσα από το μοιραίο δυστύχημα που στοίχησε ανθρώπινες ζωές.

Προτάσεις θα καταθέσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Σιδηροδρόμων (ERA) για την αξιολόγηση του οργανωτικού μοντέλου των ελληνικών σιδηροδρόμων, καθώς και για την εκτίμηση των αιτιών του δυστυχήματος.

Η έκθεση αξιολόγησης σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα έχει ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2023. Την ίδια στιγμή προγραμματίζεται συνάντηση του Γάλλου υπουργού μεταφορών και του προέδρου των Γαλλικών Σιδηροδρόμων (SNCF) με κλιμάκιο αξιωματούχων της κυβέρνησης για την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του ΟΣΕ και των SNCF. Στο πλαίσιο αυτό οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι θα υποβάλλουν προτάσεις και τεχνογνωσία για την εκπαίδευση του προσωπικού του προσωπικού του ΟΣΕ αλλά και για το μοντέλο της οργάνωσης των Ελληνικών Σιδηροδρόμων.

crisismonitor.gr
sidirodromikanea.blogspot.com