Σάββατο 22 Απριλίου 2023

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

 
Μπορεί η πλειοψηφία των ρεπορτάζ που αφορούσαν στην πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στην Δράμα να επικεντρώθηκαν στην σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση της ΝΔ κα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ειδικότερα, ωστόσο η ομιλία του ξεχώρισε κατά την δική μας άποψη για κάτι άλλο, ήτοι για την δέσμευσή του για τον ανασχεδιασμό της χάραξης της «περίφημης» σιδηροδρομικής Εγνατίας σε ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος ειδικών επί των μεταφορών και του σιδηροδρόμου της περιοχής που εδώ και πολλά χρόνια το ζητούσαν.

Ένας εξ αυτών και συχνός συνομιλητής μας ο αρχιτέκτων μηχανικός και επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» Κώστας Κατσιμίγας ο οποίος μίλησε το πρωί της Παρασκευής, 21 Απριλίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» σχετικά με την δέσμευση αυτή. 
Επακριβώς η δέσμευση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την άρση της απομόνωσης της Δράμας έχει ως εξής: «Η χάραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, η οποία θα συνδέσει τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, αφήνει εκτός δύο μεγάλα αστικά κέντρα, τις Σέρρες και τη Δράμα. 
Δεσμευόμαστε ότι θα υπάρξει ανασχεδιασμός της χάραξης με βάση τεχνοκρατικά και επιστημονικά κριτήρια ώστε η Σιδηροδρομική Εγνατία να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής σας». Η παραπάνω δέσμευση έρχεται όπως επεσήμανε και ο κ.Κατσιμίγας για πρώτη φορά από πολιτικό πρόσωπο σε δημόσιο επίπεδο, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπήρχε επίσημη θέση από οποιαδήποτε κόμμα, γεγονός που μαρτυρά και η ενθουσιώδης αντίδραση του κοινού στον χώρο της ομιλίας.
 Η σιδηροδρομική πολιτική εκφραζόταν μέχρι τώρα αποκλειστικά από τον ΟΣΕ χωρίς ουδέποτε να υπάρξει δημόσιος διάλογος ή επί της ουσίας διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και τους αναπτυξιακούς φορείς της Βορείου Ελλάδος, όπως επεσήμανε ο κ. Κατσιμίγας, γεγονός που φανερώνει και τη σημασία της υλοποίησής της.

paratiritis-news.gr
sidirodromikanea.blogspot.com