Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Πήλιο: Ακολουθώντας τη σιδηροδρομική γραμμή...


Στη δική μας εκδρομή περπατήσαμε πολύ και μέσα στις Πινακάτες, και από εκεί μέχρι τη Βυζίτσα, αλλά και όταν προσεγγίσαμε τις διάσημες Μηλιές οδικώς, παρκάραμε το αυτοκίνητο και μετά τον πρωινό καφέ στο χωριό ακολουθήσαμε το κατηφορικό καλντερίμι των 800 μ. περίπου μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό των Μηλιών. Ναι, είναι ο φοβερός αυτός σταθμός, όπου κάθε καλοκαίρι ολοκληρώνει τη διαδρομή του ο Μουντζούρης, το τουριστικό τρενάκι του Πηλίου που ξεκινάει από τα Άνω Λεχώνια.

Άποψη του χαρακτηριστικού κτηρίου που στεγάζει τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μηλεών. / Κική Βασσάλου

Τώρα όμως που βρεθήκαμε εμείς εκεί δεν είχε δρομολόγια και έτσι μπορέσαμε με ασφάλεια να περπατήσουμε άλλα 500 μ. επάνω στις γραμμές μέχρι την περίφημη σιδερένια «Γέφυρα ντε Κίρικο» (ο σχεδιαστής της, ονόματι Εβαρέστο, ήταν ο πατέρας του γνωστού ζωγράφου Τζόρτζιο Ντε Κίρικο), η οποία θεωρείται θαύμα της μηχανικής, καθώς οι ράγες κάνουν καμπύλη πάνω στον φορέα της γέφυρας που είναι ευθύγραμμος!
Η «Γέφυρα Ντε Κίρικο» θεωρείται θαύμα της μηχανικής. / Κική Βασσάλου

Η γέφυρα αυτή περνάει πάνω από τον χείμαρρο Ταξιάρχη (αν έχετε ακροφοβία δεν χρειάζεται να πλησιάσετε πολύ κοντά) και η αλήθεια είναι πως μοιάζει να έχει γίνει ένα με την άγρια φύση και ομορφιά της περιοχής.

Περπατώντας πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή του Μουντζούρη. / Κική Βασσάλου

ow.gr
sidirodromikanea.blogspot.com