Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Σάλος με επισκέπτρια του Άουσβιτς - Πόζαρε χαμογελαστή στις σιδηροδρομικές γραμμές που οδήγησαν στον θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους


Μια τουρίστρια ποζάρει με χαμόγελο και νάζι σε ένα μέρος που υπάρχει ακόμα για να θυμίζει την μαύρη ιστορία των ναζί (Twitter)

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στο διαδίκτυο η φωτογραφία που τράβηξε μια επισκέπτρια του Άουσβιτς στην οποία δείχνει μια γυναίκα να οποία ποζάρει χαμογελαστή πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές που οδηγούν στο πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου διαπράχτηκαν φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Η συγκεκριμένη γυναίκα φάνηκε να μην συγκινείται από το μέρος και την ιστορία του και ένας άνδρας την φωτογραφίζει στις γραμμές όπου τα τρένα μετέφεραν εκατοντάδες χιλιάδες Εβραίους και άλλους ανθρώπους στον θάνατο.

Την επίμαχη φωτογραφία τράβηξε και ανάρτησε στο Twitter η Μαρία Μέρφι, παραγωγός του GB News. «Σήμερα είχα μια από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες της ζωής μου. Δυστυχώς, δεν φάνηκε ότι όλοι εκεί την βρήκαν τόσο συγκινητική», ανέφερε στο Twitte
«Μας ζητήθηκε επανειλημμένα να είμαστε προσεκτικοί και να δείχνουμε σεβασμό. Θα περίμενε κανείς ότι κάτι τέτοιο δε θα χρειαζόταν να διευκρινιστεί», ανέφερε σε άλλο tweet.
Στη συγκεκριμένη ανάρτηση η οποία έγινε viral απάντησε σε σχόλιο και το Μουσείο του Άουσβιτς γράφοντας:
«Oι εικόνες μπορούν να έχουν τεράστια συναισθηματική αξία για τους επισκέπτες. Οι εικόνες μας βοηθούν να θυμόμαστε. Όταν έρχονται στο Μουσείο του Άουσβιτς οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι εισέρχονται στον αυθεντικό χώρο του πρώην στρατοπέδου όπου δολοφονήθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Σεβαστείτε τη μνήμη τους».

Τα σχόλια κάτω από το ποστ είναι χιλιάδες με τους χρήστες να λένε για το πόσο αναίσθητος ή χαζός μπορεί να είναι κάποιος για να ποζάρει σε ένα τέτοιο μέρος σαν να είναι τουριστικό αξιοθέατο…

.ethnos.gr
sidirodromikanea.blogspot.com