Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Άρθρο «κλειδί» για το GSMR στα τρένα είχε εντοπίσει ο διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ που σκοτώθηκε - Τι έλεγε 2 ώρες πριν το τροχαίο δυστύχημα


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον διευθυντή κυκλοφορίας του ΟΣΕ ο οποίος ήταν το πρόσωπο «κλειδί» για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως αποκάλυψε ο Νίκος Στραβελάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, ο τραγικός θάνατος του διευθυντή του ΟΣΕ δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Εξήγησε επίσης ότι στον ΟΣΕ είναι όλοι συγκλονισμένοι από την είδηση του θανάτου του 66χρονου ο οποίος «κρατούσε» την κυκλοφορία και την ασφάλεια του ΟΣΕ. Μάλιστα δύο ώρες πριν το τροχαίο μιλούσε με κορυφαίο στέλεχος του Οργανισμού με το οποίο 
επικοινώνησε και το Open.
Ο 66χρονος μάλιστα είπε στο συγκεκριμένο στέλεχος ότι είχε βρει τον τρόπο με τον οποίο θα ξεκινήσει και πάλι η κυκλοφορία των τρένων με ασφάλεια. Σημείωσε ότι πρόβλημα είναι ότι δεν δίνει άδεια χρήσης του GSMR η ΡΑΣ. Ο διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ είπε επίσης ότι εντόπισε ένα άρθρο στον κανονισμό που λέει ότι ο ΟΣΕ θα έχει την τελική ευθύνη για τη λειτουργία του συστήματος που πιάνει και μέσα στα σήραγγες.
Μάλιστα το κορυφαίο στέλεχος του ΟΣΕ του είπε όταν φτάσει στον προορισμό του να του στείλει το επίμαχο άρθρο προκειμένου να «τρέξουν» οι διαδικασίες. Αυτό ωστόσο δεν συνέβη, καθώς ο 66χρονος έχασε τη ζωή του στο τροχαίο που σημειώθηκε την Δευτέρα.
ethnos.gr
sidirodromikanea.blogspot.com