Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Δημήτρης Παπακυριακού: Πολύ δουλειά είχαμε στον σιδηρόδρομο αλλά εργαζόμασταν με υπευθυνότητα.


Στα 35 χρόνια υπηρεσίας του στον σιδηρόδρομο ο κ. Δημήτριος Παπακυριακού είδε και έζησε πολλές και δύσκολες καταστάσεις, όμως με υπευθυνότητα και σε συνεργασία με τους συναδέλφους του τις ξεπέρασε.

"Προσλήφθηκα στον ΟΣΕ το 1976 και αποχώρησα το 2010. Αρχικά δούλεψα ως βοηθός σταθμάρχη και στην συνεχεία ανέλαβα υπεύθυνα την θέση του σταθμάρχη. Εργάστηκα στους σταθμούς Αμύνταιου, Άρνισσας, Κομάνου και κατά διαστήματα στο Ξινό Νερό. Την περίοδο εκείνη είχαμε πολλές μεταφορές. Μεταφορές, Πετρέλαια, Κάρβουνο, Λιπάσματα και τεύτλα. Ειδικά στο Αμύνταιο είχαμε πολύ δουλειά με τρεις γραμμές. Η διεκπεραίωση τόσο των εμπορευματικών τρένων όσο και των επιβατικών γίνονταν από ένα σταθμάρχη. Τότε ο σταθμάρχης έκοβε και εισιτήρια. Μετά έβαλαν και δεύτερο σταθμάρχη."

Εκείνο που δεν παρέλειψε να αναφερθεί ήταν η συνεργασία του με τους συναδέλφους του.

"Τους σεβόμουνα και αυτοί με σέβονταν. Δεν είχα πότε προστρίβεις με κανέναν. Στα δύσκολα βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον και έτσι φέρναμε σε πέρας το δύσκολο έργο μας."

Με τους μηχανοδηγούς που μιλήσαμε και συνεργάστηκαν με το κ. Παπακυριακού μόνο καλές αναμνήσεις είχαν να θυμηθούν από την συνεργασία τους. Δεν παρέλειψαν να μας θυμίσουν και ευτράπελα στιγμιότυπα που συνέβαιναν με του μηχανοδηγούς και τους σταθμάρχες και ιδιαιτέρα με την ντοπιολαλιά τους.

Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea.blogspot.com