Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Ηλεκτροφόρα καλώδια έπεσαν σε αμαξοστοιχία της Hellenic Train, εγκλωβίζοντας εκατοντάδες επιβάτες!

Σημειώθηκε έκρηξη στα εναέρια καλώδια ακριβώς τη στιγμή της αποβίβασης του κόσμου
Εικόνα αρχείου

Μία ακόμη ημέρα, ένα ακόμη σοβαρό ατύχημα για τη Hellenic Train, καθώς 450 επιβάτες της αμαξοστοιχίας InterCity 56 εγκλωβίστηκαν εντός του συρμού, όταν έπεσαν πάνω του ηλεκτροφόρα καλώδια!

Το περιστατικό σημειώθηκε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Παλαιοφαρσάλου, όπου είχε φτάσει η αμαξοστοιχία που αναχώρησε στις 13.22 από την Αθήνα με προορισμό την Θεσσαλονίκη, όταν σημειώθηκε έκρηξη στα ηλεκτροφόρα καλώδια που βρίσκονται πάνω από το τρένο, ενόσω γινόταν η αποβίβαση του κόσμου. Η έκρηξη, μάλιστα, ήταν τόσο ισχυρή, που κόπηκαν τα καλώδια των 25.000 βολτ και έπεσαν πάνω στην αμαξοστοιχία, παγιδεύοντας εντός της τους έντρομους επιβάτες.

Ο συρμός παρέμεινε για κάμποσες ώρες καθηλωμένος στο σταθμό, με τους επιβάτες να είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν εντός των βαγονιών, καθώς, αν έβγαιναν, υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να χτυπηθούν από την υψηλή τάση, αλλά και πιθανές διαρροές. Στο σημείο έσπευσαν τεχνικοί, για να επιθεωρήσουν τι είχε συμβεί.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Hellenic Train, οι 450 παγιδευμένοι επιβάτες της αμαξοστοιχίας θα αναχωρήσουν, τελικά, από το σημείο για τους τελικούς προορισμούς τους με λεωφορεία της εταιρείας.

newsbreak.gr
sidirodromikanea.blogspot.com