Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Ο Μπάιντεν έφθασε με τρένο από την Ουκρανία και ταξίδεψε αεροπορικώς στη Βαρσοβία


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έφθασε με τρένο στον σιδηροδρομικό σταθμό του Σέμισλ, όπως μετέδωσε η πολωνική τηλεόραση. Στις σχετικές εικόνες διακρίνεται ο Μπάιντεν να αποβιβάζεται από το τρένο και ακολούθως η οχηματοπομπή του αμερικανού προέδρου να αναχωρεί από τον σιδηροδρομικό σταθμό με προορισμό το αεροδρόμιο Ζέσουφ.

Σιδηροδρομικώς ταξίδεψε από την Ουκρανία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έφθασε νωρίτερα απόψε στην Πολωνία μετά την ολιγόωρη επίσκεψή του στο Κίεβο.

Σκοπός του αιφνιδιαστικού ταξιδιού του αμερικανού προέδρου στην ουκρανική πρωτεύουσα, το οποίο δεν είχε προαναγγελθεί αλλά εικαζόταν ότι θα γίνει, ήταν να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης των ΗΠΑ στην Ουκρανία ενόψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έφθασε με τρένο στον σιδηροδρομικό σταθμό του Σέμισλ, όπως μετέδωσε η πολωνική τηλεόραση. Στις σχετικές εικόνες διακρίνεται ο Μπάιντεν να αποβιβάζεται από το τρένο και ακολούθως η οχηματοπομπή του αμερικανού προέδρου να αναχωρεί από τον σιδηροδρομικό σταθμό με προορισμό το αεροδρόμιο Ζέσουφ. Εκεί τον περίμενε το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One για να τον μεταφέρει στην πρωτεύουσα Βαρσοβία.

 Τζο Μπάιντεν θα έχει αύριο Τρίτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα και θα εκφωνήσει ομιλία στο Βασιλικό Κάστρο της Βαρσοβίας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr

sidirodromikanea.blogspot.com