Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός σε Τουρκία και Συρία, αναστέλλονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια


Η σιδηροδρομική κυκλοφορία στην Τουρκία και τη Συρία έχει επηρεαστεί σε ορισμένα σημεία λόγω των σεισμών που έπληξαν τη μεθοριακή περιοχή τη Δευτέρα. Στη Συρία κάθε σιδηροδρομική κυκλοφορία έχει ανασταλεί. Στην Τουρκία, ακυρώθηκαν κυρίως τα δρομολόγια επιβατών από και προς τα ανατολικά της χώρας.

Το πρωί της Δευτέρας, σεισμός 7,8 Ρίχτερ έπληξε την κεντρική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία. Το απόγευμα της Δευτέρας, δεύτερος σεισμός μεγέθους 7,7 Ρίχτερ έπληξε την περιοχή. Σύμφωνα με το Associated Press, ο αριθμός των νεκρών μετά τον δεύτερο σεισμό ανήλθε σε τουλάχιστον 2.300 στην Τουρκία και τη Συρία, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Σιδηροδρομικές υπηρεσίες Τουρκίας και Συρίας

Όλες οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στη Συρία αναστέλλονται τη Δευτέρα, ανακοίνωσε την ίδια μέρα το συριακό υπουργείο Μεταφορών. Αυτό γίνεται για να ελέγξετε την κατάσταση των σιδηροδρομικών γραμμών. Η Συρία δεν παίζει μεγάλο ρόλο στον διεθνή χάρτη εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών. Ωστόσο, οι επιβάτες υπολογίζουν στις καθημερινές σιδηροδρομικές υπηρεσίες στις κύριες πόλεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των πληγέντων πόλεων Χαλέπι και Λατάκια.

Στην Τουρκία, υπάρχει λιγότερη σαφήνεια σχετικά με τη συνέχιση της σιδηροδρομικής εμπορευματικής κυκλοφορίας. Τα δρομολόγια που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής είναι τα επιβατικά δρομολόγια που συνδέουν τη δυτική με την ανατολική χώρα. Σύμφωνα με το Press TV, η σιδηροδρομική υποδομή στο Γκαζιαντέπ έχει καταρρεύσει. Σύμφωνα με επαγγελματίες των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών, οι Τουρκικοί Σιδηρόδρομοι δεν έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής την αναστολή των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών. Κάποιοι αναφέρουν ζημιές στην υποδομή.

Η Τουρκία είναι μια σημαντική χώρα διέλευσης

Η Τουρκία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον διεθνή χάρτη σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών. Είναι μια χώρα διέλευσης για την κυκλοφορία που έρχεται από τα ανατολικά στο Καρς, με κατεύθυνση την Ευρώπη. Αυτός είναι ο νότιος κλάδος του Μεσαίου Διαδρόμου. Το Καρς βρίσκεται στα βόρεια, έξω από τη ζώνη του σεισμού.

Υπάρχουν όμως και πολλές διατροπικές υπηρεσίες που εκτελούνται μέσω τουρκικών λιμανιών προς την Ευρώπη, και όπου το χερσαίο τμήμα εκτελείται σιδηροδρομικώς. Το λιμάνι του Iskenderun επλήγη σκληρά από τον σεισμό. Σε μια φωτογραφία που κοινοποιήθηκε από έναν επαγγελματία logistics, φαίνονται κοντέινερ διάσπαρτα στο έδαφος

.

Λιμάνι του Iskerendun. Λήψη από το προσωπικό του ξενοδοχείου


.railfreight.com
sidirodromikanea.blogspot.com