Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Αγοραστός: Στην τελική ευθεία η ηλεκτροκίνηση Παλαιοφαρσαλου - Καλαμπάκας

Έργο 82 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το έργο της ηλεκτροκίνησης Παλαιοφάρσαλου- Καλαμπάκας, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Πρόκειται για μία σύμβαση ύψους 82 εκατομμυρίων ευρώ και ένα έργο που θα αναβαθμίσει τη σιδηροδρομική σύνδεση της Δυτικής Θεσσαλίας που μετά τον Ε-65 σπάει και τη σιδηροδρομική πέρα από την οδική της απομόνωση από την υπόλοιπη χώρα.

Το έργο υλοποιείται από την περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ η ηλεκτροκίνηση Βόλου- Λάρισας, είναι έργο τομεακό του υπουργείου Υποδομών.

Με την λειτουργία της ηλεκτροκίνησης η διαδρομή Αθήνα-Καλαμπάκα θα μπορεί να καλύπτεται σε λιγότερο από 3 ώρες με αναβάθμιση της σιδηροδρομικής ασφάλειας αλλά και της εμπειρίας του επιβάτη. Αν δεν έχουμε καθυστερήσεις, το 2026 θα μπορούν να ξεκινήσουν τα πρώτα δρομολόγια με ηλεκτροκίνητα τρένα.

Παράλληλα είναι το πρώτο βήμα για την μελλοντική σχεδιαζόμενη επέκταση της μονής σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι τα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα. Για τη νέα γραμμή υπάρχει εγκεκριμένο κονδύλι από το CEF II για να προχωρήσουν οι μελέτες.

.thessaliatv.gr
sidirodromikanea.blogspot.com