Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Μητσοτάκης: Νέο χερσαίο μεταφορικό ισοδύναμο για Μακεδονία και Θράκη - Επιδότηση τακτικών σιδηροδρομικών μεταφορών από την Περιφέρεια προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.


Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός, μειώνοντας το μεταφορικό κόστος τα προϊόντα γίνονται πιο ανταγωνιστικά.

Στην ανακοίνωση ενός νέου χερσαίου μεταφορικού ισοδύναμο για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Κομοτηνή.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός, μειώνοντας το μεταφορικό κόστος τα προϊόντα γίνονται πιο ανταγωνιστικά.

Έχει τεράστια σημασία αυτό για έναν τόπο ο οποίος φιλοξενεί σημαντικές μεταποιητικές μονάδες γάλακτος, αλλαντικών, ζυθοποιίας, αλευρόμυλους, βιομηχανίες πλαστικών, επεξεργασίας ξυλείας αλλά και πολύ καινοτόμες βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας, μπαταρίες, φάρμακα", είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως οι ανάγκες δεν μπορούν πάντα να περιμένουν και απαιτούνται άμεσες λύσεις γρήγορα.

"Θέλω μια παραγωγική μονάδα, παραδείγματος χάρη, στην Ορεστιάδα να μπορεί να εφοδιάζεται με πρώτες ύλες και να διανέμει έτοιμα προϊόντα στην Αθήνα με το ίδιο κόστος που θα εφοδιάζεται ένα εργοστάσιο στα Οινόφυτα Βοιωτίας ή στη Σίνδο Θεσσαλονίκης" εξήγησε ανακοινώνοντας το κατ' ουσίαν όμοιο, με αυτό που ισχύει για τα νησιά, χερσαίο μεταφορικό.

Ο κος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για μια ακόμα πρωτοβουλία ενίσχυσης του παραγωγικού ιστού της περιοχής μετά την οριστική λύση του προβλήματος του εργοδοτικού κόστους ύψους 12%, που χρόνιζε από το 2016.

Αναλυτικά η εξαγγελία του Πρωθυπουργού κατά την διάρκεια της ομιλίας

"Θα ήθελα να ανακοινώσω, σήμερα, ότι στο μεσοδιάστημα θα υπάρξει άμεση επιδότηση τακτικών σιδηροδρομικών μεταφορών από την Περιφέρεια προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Θέλω μια παραγωγική μονάδα, παραδείγματος χάρη, στην Ορεστιάδα να μπορεί να εφοδιάζεται με πρώτες ύλες και να διανέμει έτοιμα προϊόντα στην Αθήνα με το ίδιο κόστος που θα εφοδιάζεται ένα εργοστάσιο στα Οινόφυτα Βοιωτίας ή στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.
Ένα, ουσιαστικά, χερσαίο μεταφορικό ισοδύναμο, όπως αυτό το οποίο ισχύει για τα νησιά μας.

Και είναι ακόμα μια πρωτοβουλία ενίσχυσης του παραγωγικού ιστού της περιοχής μετά από κάτι σημαντικό, μας το έχετε πιστώσει, την οριστική λύση του προβλήματος του εργοδοτικού κόστους ύψους 12%, που χρόνιζε από το 2016.

Από τον περασμένο χρόνο, λοιπόν, αυτές οι αναγνωρισμένες ανεξόφλητες απαιτήσεις των επιχειρήσεων της περιοχής επιστρέφονται αυτόματα και συμψηφίζονται με άλλες υποχρεώσεις. Η ειδική πλατφόρμα, το ξέρετε καλά, ήδη λειτουργεί."

Πηγή: skai.gr
sidirodromikanea.blogspot.com