Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Γαλλία: Διακόπηκαν τα δρομολόγια μετά από εμπρησμό στα καλώδια του σταθμού Γκαρ ντε λ’ Εστ του Παρισιού

Διακόπτεται για όλη την ημέρα η κυκλοφορία στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντε λ’ Εστ (Gare de l’ Est) του Παρισιού, μετά από «εμπρησμό από πρόθεση στα καλώδια», δήλωσε η SNCF.

«Οι ομάδες SNCF Réseau βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία της επισκευής. Περισσότεροι από είκοσι ειδικοί έχουν κινητοποιηθεί», γράφει η εταιρεί στην ιστοσελίδα της.

«Η κυκλοφορία θα διακοπεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μέχρι το τέλος της υπηρεσίας. Περίπου δέκα υπάλληλοι του Δικτύου της SNCF είναι επί το έργον προκειμένου να επιδιορθώσουν τη βλάβη το ταχύτερο δυνατόν», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Ο σταθμός Gare de l’ Est εξυπηρετεί κυρίως τη διασύνδεση με τη Γερμανία.

«Οι ομάδες του Δικτύου της SNCF συνεχίζουν τις προσπάθειες προσδιορισμού της αιτίας. Σας καλούμε να αναβάλετε το ταξίδι σας» γράφει η SNCF στη σελίδα της στο διαδίκτυο για τις πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία (info trafic).

Η SNCF είχε κάνει νωρίτερα το πρωί λόγο για σαμποτάζ σε ένα κεντρικό κλειδί και για «εμπρησμό από πρόθεση στα ηλεκτρικά καλώδια» που προκάλεσε πλήρη διακοπή νωρίς σήμερα το πρωί των αναχωρήσεων και των αφίξεων των TGV και των TER, καθώς και της γραμμής P του Transilien, που εξυπηρετεί το Ile-de-France.

Γύρω στις 03:00 το πρωί, ένας κλωβός που περιείχε ηλεκτρικά καλώδια πινάκων κυκλοφορίας της SNCF άνοιξε και κάποιος του έβαλε φωτιά. Υπάλληλος της SNCF κάλεσε την αστυνομία γύρω στις 04:30, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο αστυνομική πηγή. Μια κακόβουλη ενέργεια προκάλεσε αυτή τη βλάβη. Λυπάμαι για τον αντίκτυπο σε πολλούς ανθρώπους που παίρνουν το τρένο σήμερα το πρωί, δήλωσε από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Κλεμάν Μπον στο FranceInfo.

Σύμφωνα με στοιχεία της SNCF που ανάγονται στο 2019, περίπου 41 εκατ. επιβάτες διέρχονται ετησίως από τον Γκαρ ντε λ’Εστ, έναν από τους έξι μεγάλους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Παρισιού. Εξυπηρετεί την ανατολική Γαλλία καθώς και διεθνείς προορισμούς όπως η Γερμανία και το Λουξεμβούργο.
naftemporiki.gr

sidirodromikanea.blogspot.com