Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Γαλλικά ηλεκτρικά τρένα θα κινούνται στη Ρουμανία με 160 km/h

 Η επένδυση ξεπερνά τα 350 εκατομμύρια ευρώ

Η Ρουμανία είναι καθ' οδόν για να αποκτήσει τα πρώτα της πλήρως ηλεκτρικά τρένα, αναφέρει το Romania Insider. Τα μηχανήματα κατασκευάστηκαν από την Alstom και θα τεθούν σε λειτουργία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η επένδυση ξεπερνά τα 350 εκατ. ευρώ και είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα στους ρουμανικούς σιδηροδρόμους.

Ταχύτητες έως το 160 km / h

Τα αμιγώς ηλεκτρικά τρένα έχουν σχεδιαστεί για να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις και θα σχεδιαστούν για τις κύριες διαδρομές, όπως Bukurešt-Krayova-Timişoara-Arad. Η σιδηροδρομική γραμμή είναι πλέον ηλεκτρισμένη, γεγονός που επιτρέπει στα νέα μηχανήματα να φτάσουν γρήγορα στα σύνορα μεταξύ Ρουμανίας και Ουγγαρίας.

Ο Stephen Pozany δήλωσε ότι οι δοκιμές θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι και ότι τα τρένα θα κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 160 km/h. Δεν επιτρέπουν ακόμη όλοι οι σιδηροδρομικοί σταθμοί αυτήν την κλήση. Οι γραμμές Bukurešt-Constanța, για παράδειγμα, ή οι σιδηροδρομικές γραμμές μεταξύ Brašov και Predyal θα επιτρέψουν περισσότερους επιβάτες, επειδή έχουν εκσυγχρονιστεί. Στα θετικά τα τρένα θα κινούνται με χαμηλότερη ταχύτητα. Συνολικά, οι κύριες γραμμές έχουν σχεδιαστεί για κίνηση με 120 km/h.

Ο επικεφαλής των κρατικών σιδηροδρόμων της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι ένα ηλεκτρικό τρένο Alstrom κοστίζει πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ και ότι η συνολική επένδυση ανέρχεται σε λίγο περισσότερα από 350 εκατομμύρια ευρώ.

Περίπου 100 χλμ. ανακαινισμένης σιδηροδρομικής γραμμής αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία φέτος, η οποία θα επιτρέψει επίσης στα τρένα να κινούνται με ταχύτητα 160 χλμ./ώρα.

europeantimes.news
sidirodromikanea.blogspot.com