Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Σερβία: Ο πρόεδρος Βούτσιτς χαιρετίζει τον σιδηρόδρομο που κατασκευάστηκε από την Κίνα

Το τμήμα της Σερβίας του σιδηροδρόμου Βελιγραδίου-Βουδαπέστης που κατασκευάστηκε από την Κίνα, μόλις ολοκληρωθεί, θα αποδειχθεί τεράστιας σημασίας για την οικονομία και την τοπική ανάπτυξη της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic το Σάββατο.

Ο Βούτσιτς, συνοδευόμενος από τον Σέρβο υπουργό Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών Γκόραν Βέσιτς και τον Κινέζο Πρέσβη στη Σερβία Τσεν Μπο, επισκέφθηκε το χωριό Στεπανοβίτσεβο, όπου βρίσκεται υπό κατασκευή το σιδηροδρομικό τμήμα που συνδέει το Νόβι Σαντ και τη Σουμπότιτσα.

Ο Βούτσιτς επεσήμανε τη σημασία του σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας για την ανάπτυξη της βιομηχανίας, των επιχειρήσεων και του τουρισμού και την προσέλκυση επενδυτών στη Βόρεια Σερβία.

Ο Βούτσιτς είπε ότι ο σιδηρόδρομος «είναι σημαντικός για εμάς λόγω της ανάπτυξης του βόρειου τμήματος της χώρας μας, καθώς και για τον τουρισμό στις [πόλεις] Πάλιτς, Τόπολα... και την περαιτέρω πρόοδο όλων των οικισμών κατά μήκος της διαδρομής».

"Η κατασκευή του σιδηροδρόμου Βελιγραδίου-Βουδαπέστης είναι σημαντική όχι μόνο για την ανάπτυξη της Σερβίας αλλά και για τη βελτίωση της συνδεσιμότητας μεταξύ αυτής της περιοχής και άλλων περιοχών της Ευρώπης και της Ασίας", είπε ο Τσεν, επαινώντας την ευρύτερη σημασία του έργου.

Ο σιδηρόδρομος Βελιγραδίου-Βουδαπέστης, μήκους περίπου 350 χιλιομέτρων, είναι ένα από τα εμβληματικά έργα στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Belt and Road της Κίνας σε αυτό το τμήμα της Ευρώπης και αποτέλεσμα της εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Το πρώτο τμήμα του σιδηροδρόμου στη Σερβία, μήκους περίπου 75 χιλιομέτρων, μεταξύ του Βελιγραδίου και της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Σερβίας Νόβι Σαντ, ήταν ήδη σε λειτουργία τον Μάρτιο του 2022, μεταφέροντας τρένα με ταχύτητα έως και 200 ​​χλμ. την ώρα. Η κατασκευή του δεύτερου τμήματος, μήκους 108,1 χιλιομέτρων, μεταξύ Novi Sad και Subotica ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021.

manilatimes.net
sidirodromikanea.blogspot.com