Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Εκδρομή στο χειμωνιάτικο Μέτσοβο.... με τραίνο


Πολλοί μας ρωτάνε πότε θα οργανώσουμε την επόμενη εκδρομή μας. Όμως, η 25η Μαρτίου δεν μας δίνει φέτος την δυνατότητα «3ήμερου», η δε εναλλαγή εκλογών - Πάσχα - εκλογών ακυρώνει κάθε δυνατότητα και προσπάθεια προγραμματισμού εκδηλώσεων. Όμως μια ωραία ιδέα ωρίμασε τελικά και γίνεται πράξη. Ένα Σαββατοκύριακο στο χειμωνιάτικο Μέτσοβο! αφού η δυνατότητα της σιδηροδρομικής μεταφοράς μέχρι την Καλαμπάκα καθιστά το ταξίδι άνετο και ευχάριστο. Πότε; Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου 2023

Αναχωρούμε από την Αθήνα στις 07:57 με την αμαξοστοιχία 882 (IC) (με τσιπουροκατάνυξη, για όσους το επιθυμούν, στο εστιατόριο της αμαξοστοιχίας) και φθάνουμε στην Καλαμπάκα στις 12:03. Εκεί θα μας περιμένει μισθωμένο από τον ΣΦΣ λεωφορείο τύπου πούλμαν, το οποίο θα μας πάει σε μιάμιση ώρα στο Μέτσοβο. Εκεί έχουμε κλείσει δωμάτια σε ένα όμορφο και ζεστό ξενοδοχείο στο κέντρο της κωμόπολης. Θα περιηγηθούμε και θα απολαύσουμε το Μέτσοβο το απόγευμα και το πρωί της Κυριακής, θα φάμε το βράδυ σε μετσοβίτικες ταβέρνες, και θα φύγουμε το απόγευμα στις 16:00, με το ίδιο λεωφορείο, για την Καλαμπάκα, από όπου θα πάρουμε το τραίνο της επιστροφής, το 887 (IC), το οποίο αναχωρεί στις 18:22 και φθάνει στην Αθήνα στις 22:28.

Το κόστος της εκδρομής ανέρχεται σε 100€ για τα ταμειακώς εν τάξει μέλη του Σ.Φ.Σ και σε 110€ για τα μη μέλη. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται, τα σιδηροδρομικά εισιτήρια με το Intercity, το ξενοδοχείο με πλούσιο πρωινό, και οι διαδρομές με το λεωφορείο. Όσοι προτιμούν να κοιμηθούν σε μονόκλινο, θα επιβαρυνθούν με 28 ευρώ επί πλέον.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Τα ξενοδοχεία του Μετσόβου, λόγω των περιορισμένων δωματίων που διαθέτουν, δεν δεσμεύονται για κρατήσεις πέραν του 10ημέρου για κρατήσεις πολλών ατόμων, γι' αυτό , αν δεν υπάρξουν επαρκείς κρατήσεις για την κράτηση των δωματίων μέχρι την 22α Ιανουαρίου 2023, θα αναγκαστούμε να κρατήσουμε δωμάτια σε μεγάλο πολυτελές ξενοδοχείο της Καλαμπάκας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε, και θα επισκεφτούμε το Μέτσοβο από εκεί με το λεωφορείο.

Δηλώσεις την ερχόμενη Τετάρτη στη Λέσχη μας, από τις 18:00 μέχρι τις 21:30, ή στον Ταμία μας τον κ. Μιχάλη Θεοφανόπουλο στο τηλέφωνο 697 868 6308

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του «Συλλόγου των Φίλων του Σιδηροδρόμου».

 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. Ράλλης                      Φ. Λυκομήτρος


sidirodromikanea.blogspot.com