Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Ενθουσιασμός και ελπίδα καθώς το τρένο υψηλής ταχύτητας ξεκινά πάλι δρομολόγια μεταξύ Χονγκ Κονγκ- ηπειρωτικής Κίνας



 Ήταν λίγο μετά τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ο σταθμός West Kowloon του Χονγκ Κονγκ υποδέχθηκε την πρώτη παρτίδα ταξιδιωτών του, οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους πίσω από τις μάσκες καθώς επρόκειτο να πιάσουν το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας σε σχεδόν τρία χρόνια με προορισμό την ηπειρωτική Κίνα.

«Ο γιος μου ανυπομονεί να πάρει μια εικόνα από την γενέτειράς μας», είπε ένας ταξιδιώτης με το επώνυμο Fu, ο οποίος δεν έχει επιστρέψει στη βορειοανατολική Κίνα εδώ και δύο χρόνια. Σύντομα αυτή και ο γιος της θα επιβιβάζονταν στο πρώτο τρένο το πρωί για το Shenzhen, όπου στη συνέχεια θα μεταφερόταν στη γενέτειρά της για τις επερχόμενες διακοπές της Κινεζικής Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.
Μετά από σχεδόν τρία χρόνια αναστολής της υπηρεσίας λόγω της πανδημίας COVID-19, το τμήμα Χονγκ Κονγκ της σιδηροδρομικής γραμμής Express Guangzhou-Shenzhen-Hong Kong επανέλαβε τη λειτουργία του την Κυριακή, με κατά μέσο όρο 38,5 ζεύγη τρένων υψηλής ταχύτητας σε καθημερινή βάση από τους σταθμούς στο Guangzhou και το Shenzhen στον σταθμό Hong Kong West Kowloon στο αρχικό στάδιο.
Ο Liao Jun, ένας φοιτητής από την επαρχία Jiangxi που σπουδάζει στο Χονγκ Κονγκ, ήταν ενθουσιασμένος που έπιασε το πρώτο τρένο για την επιστροφή στην ηπειρωτική χώρα.
"Σήμερα θα είναι μια μέρα που θα θυμόμαστε. Η επανέναρξη των σιδηροδρομικών υπηρεσιών υψηλής ταχύτητας έχει μεγάλη σημασία για τη συνολική συνδεσιμότητα μεταξύ της Ειδικής Διοικητικής Περιφέρειας του Χονγκ Κονγκ και της ηπειρωτικής χώρας", είπε.
Το πρώτο τρένο αναχώρησε για Shenzhen στις 7:03 π.μ. τοπική ώρα. Σε μόλις 18 λεπτά, το τρένο έφτασε στο σταθμό Shenzhenbei, όπου ένα τρένο υψηλής ταχύτητας με προορισμό νότο ήταν έτοιμο να μεταφέρει τους επιβάτες στο Χονγκ Κονγκ.
Τα παράθυρα του τρένου ήταν διακοσμημένα με κινέζικα χαρτάκια που έγραφαν «καλή χρονιά» και ευχές για το επερχόμενο Έτος του Κουνελιού, που πέφτει στις 22 Ιανουαρίου.
Στο σταθμό West Kowloon του Χονγκ Κονγκ, οι εισερχόμενοι επιβάτες υποδέχτηκαν με σακούλες δώρων που έγραφαν "Γεια, Χονγκ Κονγκ". Η αίθουσα αφίξεων ήταν διακοσμημένη με λουλούδια σε γλάστρες που σηματοδοτούν καλή τύχη για το νέο έτος.
«Ετύπωσα το εισιτήριο σήμερα ως αναμνηστικό», είπε ένας επιχειρηματίας με το επώνυμο Bu, ο οποίος μόλις πήρε το τρένο από το Shenzhen στο Χονγκ Κονγκ για να επισκεφτεί τους πελάτες του.
«Θα ήταν πολύ χρήσιμο να μπορώ να μιλήσω με τους πελάτες μου πρόσωπο με πρόσωπο», είπε.
Μέχρι τις 10:00 το πρωί της Κυριακής, εννέα τρένα με κατεύθυνση προς βορρά και επτά τρένα με κατεύθυνση προς νότο είχαν μεταφέρει περίπου 1.400 επιβάτες στους προορισμούς τους. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν για τα περισσότερα τρένα. ■


Οι επιβάτες υποδέχονται με τσάντες δώρων στο σταθμό Hong Kong West Kowloon στο Χονγκ Κονγκ της νότιας Κίνας, 15 Ιανουαρίου 2023.


Οι επιβάτες ελέγχονται τα εισιτήριά τους στο σταθμό Hong Kong West Kowloon στο Χονγκ Κονγκ της νότιας Κίνας, 15 Ιανουαρίου 2023.


Οι επιβάτες υποδέχονται με τσάντες δώρων στο σταθμό Hong Kong West Kowloon στο Χονγκ Κονγκ της νότιας Κίνας, 15 Ιανουαρίου 2023.


Οι επιβάτες ποζάρουν για φωτογραφίες στο τρένο G5607 με προορισμό το Χονγκ Κονγκ στον βόρειο σιδηροδρομικό σταθμό Shenzhen στο Shenzhen, στην επαρχία Guangdong της νότιας Κίνας, 15 Ιανουαρίου 2023.


Τα μέλη του πληρώματος του τρένου G5607 με προορισμό το Χονγκ Κονγκ υποδέχονται τους επιβάτες στον βόρειο σιδηροδρομικό σταθμό Shenzhen στο Shenzhen, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας, 15 Ιανουαρίου 2023.


Οι επιβάτες ελέγχονται τα εισιτήριά τους στον σιδηροδρομικό σταθμό Shenzhen North στο Shenzhen, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας, 15 Ιανουαρίου 2023.


Το τρένο G5607 με προορισμό το Χονγκ Κονγκ απεικονίζεται στον Βόρειο Σιδηροδρομικό Σταθμό Shenzhen στο Shenzhen, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας, 15 Ιανουαρίου 2023.

english.news.cn
sidirodromikanea.blogspot.com