Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Η Βουλγαρία ξεκινά έργο αναβάθμισης των σιδηροδρόμων

 
Η Εθνική Εταιρεία Σιδηροδρομικών Υποδομών της Βουλγαρίας (NRIC) ανακοίνωσε την έναρξη ενός έργου 275 εκατομμυρίων λέβα (152,6 εκατομμύρια δολάρια/140,6 εκατομμύρια ευρώ) για την αναβάθμιση ενός σιδηροδρομικού τμήματος στη δυτική Βουλγαρία, μέρος μιας μεγάλης σιδηροδρομικής γραμμής προς τη Σερβία.

Συντάκτης: Τάνια Ιβάνοβα

Το έργο για την γενική επισκευή του σιδηροδρομικού τμήματος μεταξύ του χωριού Πέταρχος και της πόλης Ντραγομάν ανατέθηκε στη βουλγαρική μονάδα της ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας Terna, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κρατική NRIC.

Στο πλαίσιο του έργου, 17 χιλιόμετρα μονής τροχιάς θα διπλασιαστούν ενώ άλλα 4 χιλιόμετρα μονής τροχιάς θα εκσυγχρονιστούν. Το έργο αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης σύμβασης για τον εκσυγχρονισμό ενός μεγαλύτερου σιδηροδρομικού τμήματος μεταξύ Voluyak και Dragoman. Η συνολική σύμβαση που ανατέθηκε στην Terna αποτιμάται στα 363 εκατομμύρια λέβα, σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση της εταιρείας. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 48 μήνες.

Τον Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) ενέκρινε την εκταμίευση άνω των 110 εκατομμυρίων ευρώ (110,8 εκατομμύρια δολάρια) για την πρώτη φάση του έργου γενικής επισκευής Voluyak - Dragoman.

(1 ευρώ = 1,95583 λέβα)

seenews.com
sidirodromikanea.blogspot.com