Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Μετρό: Έφτασε ο μετροπόντικας στην Κατεχάκη- Η νέα διαδρομή στη Γραμμή 4

Ξεκινάει με γρήγορους ρυθμούς, η συναρμολόγηση του νέου υπερσύγχρονου μετροπόντικα και στις αρχές του νέου έτους θα αρχίσει το υπόγειο "ταξίδι" του στην Αθήνα.

Τη γνωστοποίηση ότι ο μετροπόντικας έφτασε στην Κατεχάκη και… πιάνει δουλειά, για να ανοίξει τη νέα διαδρομή στη Γραμμή 4 του Μετρό, η οποία "θα αλλάξει τον συγκοινωνιακό χάρτη της πρωτεύουσας” έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

"Είκοσι οκτώ χρόνια μετά την άφιξη του πρώτου μετροπόντικα στην Αθήνα, ήρθε η στιγμή για το εργοτάξιο της Κατεχάκη να υποδεχθεί και πάλι το ένα από τα δύο μηχανήματα TBM, που θα χρησιμοποιηθούν για τη διάνοιξη της Γραμμής 4 Άλσος Βεΐκου-Γουδή" τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κώστας Καραμανλής.

Όπως αναφέρει ο υπουργός "ξεκινάει λοιπόν με γρήγορους ρυθμούς, η συναρμολόγηση του νέου, υπερσύγχρονου μετροπόντικα που παραλάβαμε, ώστε στις αρχές του νέου έτους να αρχίσει το υπόγειο ταξίδι του στην Αθήνα.

Ο δεύτερος μετροπόντικας θα εγκατασταθεί, αντίστοιχα, στο φρέαρ του Άλσους Βεΐκου και τα δύο μηχανήματα θα "συναντηθούν" στον Ευαγγελισμό, έχοντας διανοίξει τη νέα σήραγγα, συνολικού μήκους 12,8 χιλιομέτρων”.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής καταλήγει: "Η Γραμμή 4 θα αλλάξει ουσιαστικά τον συγκοινωνιακό χάρτη της πρωτεύουσας. Προχωράμε λοιπόν με αποφασιστικότητα και προσήλωση, για να κάνουμε πραγματικότητα αυτό το τεράστιας σημασίας έργο για την Αθήνα”.

thetoc.gr
sidirodromikanea.blogspot.com