Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Δέσμευση για επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο

Τη δέσμευση για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αρχικά με την γραμμή Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, απέσπασε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην υπό την προεδρία του συνεδρίαση -την προηγούμενη Παρασκευή, στην Αρεόπολη του Δήμου Δυτικής Μάνης- της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Πελοπόννησος.

Ειδικότερα, στην εν λόγω συνεδρίαση -παρουσία, μεταξύ άλλων, του Κάρστεν Ράσμουσεν, επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και του Δημήτρη Σκάλκου γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων- τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαβεβαίωσαν τον περιφερειάρχη Π. Νίκα πως ο εν λόγω Κοινοτικός φορέας θα στηρίξει την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς αυτό συνάδει με τους σκοπούς της Ε.Ε.

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Π. Νίκας για την εξέλιξη αυτή, επισημαίνοντας ότι η πιο πάνω δέσμευση των στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί προσωπική του δικαίωση, δεδομένου ότι έχει ο ίδιος επωμιστεί την αναβάθμιση της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο για μια σύγχρονη σύνδεση σπουδαίων αρχαιολογικών χώρων της Περιφέρειας με το μητροπολιτικό κέντρο της χώρας.

Μάλιστα, στην αρχική του εισήγηση προς την Επιτροπή Παρακολούθησης, ο περιφερειάρχης είχε τονίσει ότι το εν λόγω έργο “επί 18 μήνες βρίσκεται αντιμέτωπο με δυσνόητες και μάλλον υπερβολικές δυσκολίες, πέραν των κανονιστικών διατάξεων, για την ένταξη και υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου στο πλαίσιο του Προγράμματος 2014 – 2020”.

Ο Π. Νίκας εκτίμησε ωστόσο, ότι κατόπιν των πολύ πρόσφατων συνεννοήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, “καταλήξαμε σε κοινή, αποδεκτή και εφικτή λύση, έτσι ώστε αυτό το έργο να υλοποιηθεί την περίοδο 2021 – 2027”.

atnews.one
sidirodromikanea.blogspot.com