Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Σε άνοδο τα επαγγελματικά ταξίδια με τρένο



Αυξάνεται η δημοτικότητα των σιδηροδρομικών ταξιδίων μεταξύ των επαγγελματιών ταξιδιωτών σύμφωνα με νέα έρευνα από την Trainline Partner Solutions (TPS).

Σε αυτό βοηθούν σε μεγάλο βαθμό τα υβριδικά πρότυπα εργασίας καθώς γίνονται ο κανόνας και οι εργαζόμενοι προσπαθούν να αποφύγουν τον «νεκρό χρόνο ταξιδιού» με κάθε κόστος.

Περισσότεροι από οκτώ στους δέκα (82%) των επαγγελματιών ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέφεραν ότι η διατήρηση της παραγωγικότητας είναι ένα σημαντικό ζήτημα, με το 44% να λέει ότι η ικανότητα να παραμείνουν παραγωγικοί κατά τη μετακίνηση έχει γίνει πιο σημαντική.

Ως αποτέλεσμα, το 50% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι τα σιδηροδρομικά ταξίδια διευκολύνουν τη διατήρηση της παραγωγικότητας κατά τη μετακίνηση συγκριτικά με τα αεροπορικά ή οδικά ταξίδια.

Μεταξύ της ίδιας ομάδας ερωτηθέντων, το 80% συμφωνεί ότι τα σιδηροδρομικά ταξίδια θα γίνουν πιο ελκυστική πρόταση για επαγγελματικά ταξίδια τους επόμενους 12 μήνες.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι τα κορυφαία πλεονεκτήματα των σιδηροδρομικών ταξιδιών έναντι των αεροπορικών και οδικών ταξιδίων είναι :H πιο αξιόπιστη πρόσβαση σε WiFi και συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας (επιλέχτηκε από το 51% των ερωτηθέντων).
Ένα πιο άνετο φυσικό περιβάλλον για εργασία (50%).
Μια πιο ήσυχη και ήρεμη εμπειρία (48%) και λιγότερη αναμονή (46%).

Ωστόσο, υπάρχει μια αποσύνδεση μεταξύ του τι θέλουν οι εργαζόμενοι και του τι προσφέρουν οι εργοδότες τους. Ενώ το 79% των επαγγελματιών ταξιδιωτών πιστεύει ότι οι εργοδότες πρέπει να προωθήσουν εναλλακτικές επιλογές ταξιδιού στα αεροπορικά ταξίδια μικρών αποστάσεων και τα ιδιωτικά οδικά ταξίδια, το 45% ανέφερε ότι οι εταιρείες τους θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα για να προωθήσουν τις επιλογές σιδηροδρόμων. Και οι επιχειρήσεις συμφωνούν.

Τα κυριότερα εμπόδια στην παροχή σιδηροδρομικών ταξιδιών όπως αναφέρουν οι επιχειρήσεις περιλαμβάνουν τους τρέχοντες παρόχους ταξιδιών που δεν παρέχουν εκτεταμένες επιλογές σιδηροδρομικών μεταφορών (30%) και την εταιρεία που δεν το θεωρεί ως επιχειρηματική προτεραιότητα (21%). Αυτό το εύρημα συνδυάζει προηγούμενη έρευνα που έδειξε επτά στους δέκα εργαζόμενους (71%) δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι οι επιχειρήσεις που δεν προσφέρουν βιώσιμα επαγγελματικά ταξίδια αποτελούν κακό παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές.

Υπάρχει, ωστόσο, ισχυρή υποστήριξη από τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων ταξιδιωτικής πολιτικής για την υποστήριξη της στροφής των μεταφορών προς τους σιδηροδρόμους. Ενώ οι κύριοι παράγοντες για την παροχή περισσότερων σιδηροδρομικών επιλογών σχετίζονταν με περιβαλλοντικούς παράγοντες (61%) και αναφορές βιωσιμότητας (51%), η παραγωγικότητα σε σύγκριση με τα αεροπορικά και οδικά ταξίδια ήταν ο τρίτος πιο σημαντικός παράγοντας, που επιλέχθηκε από το 49% των ερωτηθέντων. Τόσο πολύ που σχεδόν τρεις στους πέντε (57%) δήλωσαν ότι, λογικά, η υποστήριξη των εργαζομένων να ταξιδεύουν με τρόπους που τους βοηθούν να παραμείνουν παραγωγικοί είναι πιο σημαντική από τη διάρκεια του ταξιδιού.

tourismtoday.gr
sidirodromikanea.blogspot.com