Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Ρίο- Κάτω Αχαΐα: Τι αλλάζει στο σιδηρόδρομο- Η αύξηση ταχύτητας και δρομολογίων- Πότε θα είναι έτοιμος.


Τι λέει το μέλος του Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΣΕ Μάκης Κατσιγιάννης

Εργασίες συντήρησης ακόμα και πλήρης ανακατασκευή θα γίνει στη σιδηροδρομική γραμμή από το Ρίο μέχρι την Κάτω Αχαΐα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το τρένο να μπορεί να αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα ενώ με αυτό τον τρόπο μπορεί να προστεθούν δρομολόγια ανά ώρα.


Τσίχλα Κωνσταντίνα

Όπως αναφέρει ο Μάκης Κατσιγιάννης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕ, «σήμερα ήρθε η διακήρυξη, το θέμα ήταν ήδη ψηφισμένο. Εάν μετά τη διακήρυξη δεν υπάρξουν προσφυγές, το αργότερο σε τέσσερις μήνες ο δημόσιος ηλεκτρονικός διαγωνισμός θα έχει ολοκληρωθεί. Ο χρονικός ορίζοντας που χρειάζεται η εταιρεία που θα αναλάβει για να υλοποιηθεί το έργο είναι 18 μήνες.

Θα γίνει επισκευή και συντήρηση από το Ρίο μέχρι την Κάτω Αχαΐα Από την τριών Συμμάχων μέχρι τον Άγιο Ανδρέα θα γίνει πλήρης ανακατασκευή. Θα ξηλωθεί όλη. Θα γίνει αλλαγή σε όλες τις ράγες που έχουν στρεβλώσεις, σε σπασμένους στρωτήρες ενώ θα γίνει και ό,τι άλλο χρειάζεται.

Μέσα από το έργο το τρένο θα είναι πιο ασφαλές για τον κόσμο ενώ θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα. Αν γίνει αυτό θα καταφέρουμε να βάλουμε και δρομολόγια για την Κάτω Αχαΐα ανά ώρα. Θα προσθέσουμε και μία δύο αποβάθρες ακόμα, στο νότιο τμήμα».

«Η Αχαΐα να αναμένει κι άλλα ευχάριστα για τον σιδηρόδρομο» καταλήγει ο κ. Κατσιγιάννης.

thebest.gr
sidirodromikanea.blogspot.com