Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Αγγλία: Επιστροφή στη δεκαετία του '80 με αποκαλυπτικές εικόνες από έναν σιδηροδρομικό.

Οι εικόνες 35 ετών παραπέμπουν στην εποχή των Βρετανικών Σιδηροδρόμων
Σιδηροδρομικός σταθμός Scunthorpe, που απεικονίζεται τον Σεπτέμβριο του 1987 (Εικόνα: Michael Patterson)

Ένας πρώην εργαζόμενος στον βρετανικό σιδηρόδρομο συγκέντρωσε μια εντυπωσιακή συλλογή φωτογραφιών από σιδηροδρομικούς σταθμούς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Scunthorpe.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ο Μάικλ Πάτερσον είχε επιφορτιστεί με την καταγραφή των σταθμών της χώρας με στόχο τη βελτίωση των δημοσίων σχέσεων με τους επιβάτες και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την αρχιτεκτονική κληρονομιά του δικτύου. Εργαζόμενος ως προσωπικός βοηθός του Διευθυντή Περιβάλλοντος της British Rail, την πρώτη μέρα το αφεντικό του, Μπέρναρντ Κάουκας, έδωσε στον 73χρονο σήμερα μια κάμερα Olympus Trip και του είπε να βγει από το γραφείο και να τραβήξει φωτογραφίες σε σταθμούς σε όλη τη Βρετανία.

Τα ταξίδια του είχαν ως αποτέλεσμα να συγκεντρώσει χιλιάδες στιγμιότυπα ως μέρος αυτού που περιέγραψε ως «μια συνήθεια που κράτησε μια ζωή». Ο Michael, ο οποίος τώρα ζει στο Lincolnshire, αλλά κατάγεται από το Wirral κοντά στο Λίβερπουλ, λέει ότι είναι χαρούμενος που η εκτεταμένη συλλογή εικόνων του απολαμβάνει μια νέα πνοή στο διαδίκτυο. Πολλές από τις εικόνες δεν είχαν προβληθεί σχεδόν καθόλου από τότε που αναπτύχθηκαν.

Τελικά δημιούργησε μια σελίδα στο Flickr για να τις συγκεντρώσει όλες σε ένα μέρος για να τις δουν οι άλλοι, συμπεριλαμβανομένων εικόνων από τα ταξίδια του στην Ευρώπη. Οι φωτογραφίες του Michael από τον σταθμό Scunthorpe χρονολογούνται από τον Σεπτέμβριο του 1987 με την πρόσοψη να φέρει το σήμα British Rail - την κρατική εταιρεία που διαχειριζόταν το μεγαλύτερο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου της Βρετανίας μεταξύ 1948 και 1997.

Ο Michael έχει γράψει επίσης πολλά βιβλία για τους σιδηροδρόμους της Βρετανίας και της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των Railway Hotels και Europe by Sleeping Car που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Ο τρέχων σταθμός του Scunthorpe χρονολογείται από τον Μάρτιο του 1928, με το πρώτο τρένο που τον χρησιμοποίησε να είναι η 9.05 π.μ. από τη Νέα Ολλανδία προς το Penistone που σταματά την υπηρεσία επιβατών. Δεν ήταν ο πρώτος σταθμός της πόλης, φυσικά, με τον αρχικό - γνωστό ως Frodingham - να χρονολογείται από τη δεκαετία του 1860 και βρισκόταν περίπου μισό μίλι μακριά στα ανατολικά, κοντά στη γέφυρα Brigg Road.

Μεταξύ των διάσημων επισκεπτών του σιδηροδρομικού σταθμού Scunthorpe κατά τη διάρκεια των δεκαετιών ήταν ο βασιλιάς George VI και η βασίλισσα Ελισάβετ το 1940. Η κόρη τους, βασίλισσα Ελισάβετ II, έκανε επίσης πολλές επισκέψεις με τρένο, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, τον δούκα του Εδιμβούργου.

Σιδηροδρομικός σταθμός Scunthorpe, που απεικονίζεται τον Σεπτέμβριο του 1987(Εικόνα: Michael Patterson)

Σιδηροδρομικός σταθμός Scunthorpe, που απεικονίζεται τον Σεπτέμβριο του 1987(Εικόνα: Michael Patterson)

grimsbytelegraph.co.uk
sidirodromikanea.blogspot.com