Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Η Talgo και η DB αποκάλυψαν το νέο τρένο μεγάλων αποστάσεων ICE L

Τα τρένα θα κινούνται σε εσωτερικά δρομολόγια στη Γερμανία, εκτός από τη σύνδεση της Γερμανίας με τα σύνορα της Ολλανδίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας.
Η ισπανική εταιρεία κατασκευής επιβατικών τρένων υψηλής ταχύτητας Talgo και η γερμανική εθνική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn (DB) αποκάλυψαν το πρώτο επιβατικό τρένο υπεραστικού τύπου, που διαφημίζεται ως το τρένο του μέλλοντος.

Ονομάζεται ICE L, σχεδιάζεται και παράγεται από την Talgo.

Αναμένεται να γίνει η ευρωπαϊκή αναφορά για τα τρένα του μέλλοντος, το ICE L μπορεί να λειτουργεί με τελική εμπορική ταχύτητα 230 km/h.

Τα νέα τρένα Talgo αναμένεται να ενισχύσουν τον στόλο της DB το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Σχεδιασμένα για να είναι διεθνή και διαλειτουργικά, τα τρένα ICE L θα εκτελούνται σε εσωτερικά δρομολόγια στη Γερμανία εκτός από τη σύνδεση της Γερμανίας με την Ολλανδία, την Αυστρία και τα ελβετικά σύνορα.

Για να μειωθεί ο τρέχων χρόνος ταξιδιού, τα νέα τρένα θα λειτουργούν στη διεθνή διαδρομή μεταξύ Βερολίνου και Άμστερνταμ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DB, Micheal Peterson, δήλωσε: «Κάνουμε τα σιδηροδρομικά ταξίδια ακόμη πιο περιεκτικά και άνετα. Εκτός από την πρόσβαση σε επίπεδο, οι πελάτες μας θα βιώσουν επίσης τη νέα εσωτερική διακόσμηση ICE στο ICE L. Μια ατμόσφαιρα καθιστικού σε ράγες είναι δυνατή μόνο όταν ταξιδεύετε με την Deutsche Bahn .»

Συμβατά με άλλες ατμομηχανές, συμπεριλαμβανομένων τόσο των ηλεκτρικών όσο και των ντίζελ, τα τρένα ICE L θα περιλαμβάνουν μια ατμομηχανή πολλαπλών συστημάτων και 17 επιβατικά βαγόνια.

Αυτά τα τρένα θα έχουν 562 θέσεις, αποτελούμενα από 85 θέσεις πρώτης θέσης και 477 θέσεις δεύτερης θέσης.

Ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων τρένων περιλαμβάνουν πρόσβαση χωρίς βήμα σε όλες τις πόρτες από τυπικές πλατφόρμες ύψους 760 mm, οθόνες πληροφοριών στις εισόδους και χώρους καθισμάτων που εμφανίζουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Τα τρένα θα διαθέτουν επίσης Wi-Fi και ψυχαγωγία εν διαδρομή, βαγόνι εστιατορίου με μπαρ και ομαδικά καθίσματα, καθώς και ξεχωριστό χώρο για μικρά παιδιά και οικογένειες με χώρο παιχνιδιού για τα παιδιά και αποθηκευτικούς χώρους για καροτσάκια.

Το 2019, η Talgo έλαβε παραγγελία αξίας 550 εκατομμυρίων ευρώ από την Deutsche Bahn για 23 τρένα σύνθεσης, μεταξύ των οποίων μία ελκτική μηχανή και 17 επιβατικά βαγόνια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Talgo, Gonzalo Urquijo Fernández de Araoz, δήλωσε: «Ένα νέο μοντέλο εξυπηρέτησης επιβατών θα εγκαινιαστεί με το νέο ICE L και πρόκειται να γίνει σημείο αναφοράς στη δυναμική ευρωπαϊκή αγορά».

railway-technology.com
sidirodromikanea.blogspot.com