Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Συντάξεις: Πώς θα δείτε την προσωπική διαφορά. Βίντεο.

Αυξήσεις αναμένονται στις συντάξεις από 1/1/2023.

Ο δικηγόρος, Δημήτρης Μπούρλος τόνισε πως η προσωπική διαφορά αφορά, κατά κανόνα, όσους συνταξιοδοτήθηκαν πριν τις 13 Μαΐου του

Σε τροχιά ανόδου επιστρέφουν οι συντάξεις, καθώς το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει αύξηση των συντάξεων από 1/1/2023. Με τον επανυπολογισμό των συντάξεων κάποιοι μηδένισαν την προσωπική διαφορά. Ωστόσο, από αυτό προκύπτει το ζήτημα με το ποιο θα είναι το τελικό ποσό που θα καταβληθεί στους συνταξιούχους.

Ο δικηγόρος, Δημήτρης Μπούρλος μιλώντας στο MEGA, τόνισε πως η προσωπική διαφορά αφορά, κατά κανόνα, όσους συνταξιοδοτήθηκαν πριν τις 13 Μαΐου του 2016.
Αναλυτικότερα, όσοι αποχώρησαν μετά τον Μάιο του 2016, με 30 και άνω έτη ασφάλισης και δεν έχουν προσωπική διαφορά, θα πάρουν ολόκληρη την αύξηση του 2023. Αν μάλιστα το εισόδημά τους είναι πάνω από τα όρια επιβολής της εισφοράς αλληλεγγύης, θα κερδίσουν και από την κατάργησή της.
Οι συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά λάμβαναν υψηλότερο ποσό σύνταξης από αυτή που προέκυψε μετά τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους. Η σύνταξη συνέχισε, μετά τον επανυπολογισμό, να καταβάλλεται, ως είχε.
Ωστόσο το επιπλέον ποσό, μελλοντικά, αναμένεται να συμψηφισθεί με ενδεχόμενες αυξήσεις των συντάξεων. Ως εκ τούτου ένας σημαντικός αριθμός συνταξιούχων, θα λάβει αύξηση η οποία θα είναι καθαρά λογιστική. Δηλαδή θα μειώσει ή ακόμη και θα εξαφανίσει την προσωπική διαφορά, αλλά το τελικό καταβλητέο ποσό στο συνταξιούχο θα παραμείνει το ίδιο.
newsbomb.gr
sidirodromikanea.blogspot.com