Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Κατερίνη: Χώρος πολιτισμού το εργοστάσιο εμποτισμού του ΟΣΕ



Προχωρούν οι διαδικασίες για τη μεγάλη αστική αναβάθμιση στον Σιδηροδρομικό Σταθμό με επίκεντρο το εργοστάσιο εμποτισμού του ΟΣΕ, καθώς υπογράφτηκε Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Κατερίνης – ΟΣΕ Α.Ε.& ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε για τη μετατροπή ενός ζωτικού χώρου πρασίνου και αναψυχής 42 στρεμμάτων.

"Το Μνημόνιο αποτελεί ορόσημο και επισφραγίζει τη στενή συνεργασία και τη σοβαρή δουλειά, δύο και πλέον ετών, Δήμου Κατερίνης, ΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ για την υλοποίηση του οράματος της επανάχρησης και αξιοποίησής του εμβληματικού αυτού χώρου.
Σε συνδυασμό με τη διατήρηση της διαχρονικής «διαδρομής» του σιδηροδρόμου και της σχέσης του με την πόλη, φιλοδοξούμε να συνδέσουμε αυτό το σημείο της πόλης με τη σύγχρονη ζωή της Κατερίνης. Το σημαντικό είναι ότι όλες αυτές οι Θεματικές Ενότητες θα λειτουργούν, ως σύνολο, μέσα σε ένα Βιοκλιματικό περιβάλλον εύκολα προσπελάσιμο από τους κατοίκους της πόλης και της γύρω περιοχής.
Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που θα πάρει σάρκα και οστά ένα έργο που θα αλλάξει καθοριστικά την εικόνα του οικισμού. Θα γίνει πόλος έλξης, ένα πραγματικό στολίδι και σημείο αναφοράς για την πόλη» ανέφερε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος κατά την υπογραφή του Μνημονίου τον περασμένο Φεβρουάριο.

eptanews.gr
sidirodromikanea.blogspot.com