Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Τρένο παρέσυρε περιπολικό: Συγκλονιστικό βίντεο από το Κολοράντο


Τρένο παρέσυρε περιπολικό: «Γιατί να βάλεις περιπολικό στις γραμμές του τρένου;» το ερώτημα που θέτουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης

Τύχη βουνό είχε μια 20χρονη στο Κολοράντο των ΗΠΑ όταν το περιπολικό στο οποίο την είχαν βάλει οι αστυνομικοί, οι οποίοι νωρίτερα της είχαν περάσει χειροπέδες, παρασύρθηκε από τρένο καθώς ήταν σταματημένο πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές. Βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας στις στολές αστυνομικών αλλά και σε άλλα περιπολικά έχει καταγράψει τη στιγμή της παράσυρσης του περιπολικού από το τρένο. Στο βίντεο ακούγεται ο μηχανοδηγός του τρένου να χτυπάει τη σειρήνα για να ειδοποιήσει τους αστυνομικούς οι οποίοι, ωστόσο, δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο. Αντίθετα η 20χρονη Γιαρένι Ρίος-Γκονζάλες ακούγεται να λέει «Θεέ μου, Θεέ μου». Νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν περάσει χειροπέδες στην 20χρονη για ένα επεισόδιο στο οποίο είχε συμμετάσχει πριν από μερικές ημέρες.
Όπως φαίνεται στο βίντεο οι αστυνομικοί αφού συνέλαβαν την 20χρονη, την έβαλαν στο πίσω κάθισμα του περιπολικού και συνέχισαν να μιλούν μαζί της για τουλάχιστον πέντε λεπτά χωρίς κανείς εξ αυτών να κάνει την παραμικρή κίνηση να απομακρύνει το όχημα από τις σιδηροδρομικές ράγες. Όταν ένας συνάδελφός τους είδε το τρένο να πλησιάζει φώναξε στους αστυνομικούς «βγάλτε το περιπολικό από τις γραμμές, κάντε πίσω» αλλά τότε ήταν ήδη αργά για να υπάρξει κάποια αντίδραση.
Παρά την σφοδρή πρόσκρουση επιβίωσε
Παρά την σφοδρή πρόσκρουση η 20χρονη, η οποία είναι μητέρα ενός παιδιού, επιβίωσε αν και με αρκετά τραύματα. Οι γιατροί στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε διαπίστωσαν ότι η 20χρονη είχε εννέα σπασμένα πλευρά, κάταγμα στο χέρι και τον θώρακα ενώ είχε χάσει και αρκετά δόντια. Ο αστυνομικός στον οποίο ήταν χρεωμένο το περιπολικό που παρασύρθηκε από το τρένο έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα καθώς η έρευνα για το περιστατικό είναι σε εξέλιξη με αμερικανικά μέσα να θέτουν το ερώτημα «γιατί να παρκάρεις το περιπολικό στις σιδηροδρομικές γραμμές; Είναι τουλάχιστον αμέλεια και ανευθυνότητα».



.alphafreepress.gr
sidirodromikanea.blogspot.com